Την αναγκαιότητα ύπαρξης κανόνων διαφάνειας στο χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρουσία του ποδοσφαίρου στον ευρωπαϊκό και στον διεθνή χώρο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η επίσημη ενημέρωση της γενικής γραμματείας Αθλητισμού για τη συνάντηση:

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής, όπου τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του αλλά και για το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», που υπερψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, ο κ. Κοντονής έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Ήταν μια συνάντηση με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο, διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε καθηγητής μου στη Νομική Σχολή. Στο πρόσωπό του τιμώ και τιμάμε όλους τους δασκάλους μας οι οποίοι μας προσέφεραν το «ευ ζην». Από τους δασκάλους μου στο δημοτικό σχολείο μέχρι αυτούς τους λαμπρούς ανθρώπους, τους καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο. Είμαι ευτυχής και συγκινημένος για τη σημερινή συνάντηση. Τον ενημέρωσα για ό,τι συνέβη την τελευταία περίοδο, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας και συζητήσαμε αναλυτικά για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που με έκανε πολύ σοφότερο».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν υπήρξε επικοινωνία με την UEFA και τη FIFA μετά την αποστολή του μεταφρασμένου νομοσχεδίου ο Υφυπουργός τόνισε:

«Δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση. Θα έχουμε επικοινωνία μέσα την εβδομάδα και θα σας ενημερώσουμε. Όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, η Κυβέρνηση έκανε τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο, διότι θέλαμε να δείξουμε σε όλους του Έλληνες φιλάθλους, ότι επιθυμούμε οι ελληνικές ομάδες και η Εθνική Ελλάδας να συνεχίσουν να αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι αρνητικό, ευθύνες θα έχουν άλλοι και όχι η κυβέρνηση».

Για το αν είχε επικοινωνία με την ΕΠΟ:

«Δεν είχαμε. Την Παρασκευή, όπως γνωρίζετε, είχαμε την τελική ψηφοφορία, η οποία ολοκληρώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, και σήμερα συζητήσαμε σχετικά με τη στελέχωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θα έχουμε επικοινωνία με την ΕΠΟ αλλά και συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα το επιδιώξουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube