Κύπρος

Ανατροπή και δεύτερη θέση για την ΑΕΚ Λάρνακας

ΑΕΚ έτοιμη για Ευρώπη. Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε 2-1 της Ομόνοιας του Γ. Αναστασίου και τερμάτισε δεύτερη, περιμένοντας «δώρο» από τον ΑΠΟΕΛ για να παίξει προκριματικά Europa League.

Ανατροπή με… άρωμα Ευρώπης για την ΑΕΚ.

Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε 2-1 της Ομόνοιας του Γιάννη Αναστασίου (που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν) εντός έδρας και σφράγισε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για την πρώτη εδώ και βδομάδες. Πλέον, περιμένει από τον ΑΠΟΕΛ να κάνει το νταμπλ, με νίκη επί της ΑΕ Λεμεσού στον τελικό του Κυπέλλου, ώστε να σφραγίσει εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στο 52’, ο Μόντες μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Είκοσι λεπτά μετά το ματς ήρθε στα ίσα. Ο Κάσες έκανε το πλασέ, ο Κακουλλής έδιωξε σχεδόν πάνω στην γραμμή της εστίας, αλλά ο Γιάννου πήρε το… ριμπάουντ και σε δεύτερο χρόνο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 86’, ο Ακίνο εκτέλεσε από κοντά έπειτα από κακή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας, μετά από σέντρα του Ιωάννου, για να πετύχει το νικητήριο γκολ.



Με τέρμα του 17χρονου Χρυσοστόμου στις καθυστερήσεις, η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι και έκλεισε με γλυκό τρόπο τη σεζόν. Διότι, οι γηπεδούχοι και νικητές ήταν σίγουρα πέμπτοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεδομένα τρίτοι. Ο Ελόντου άνοιξε το σκορ στο 26’ για τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ ο Σκέμπρι στο 67’ είχε φέρει το ματς στα ίσα.



Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής των πλέι οφ
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ Λεμεσού 4-0
(28΄,57’ Μπέζιακ, 69’ πεν., Αλωνεύτης, 76’ και Μπάλογκ)

ΑΕΚ Λάρνακας-Ομόνοια 2-1
(73’ Γιάννου, 87’ Ακίνο - 53’ Μόντες)

Νέα Σαλαμίνα-Απόλλων 2-1
26’ Ελουντού, 92’ Χρυσοστόμου – 66’ Σκέμπρι

Η βαθμολογία του γκρουπ των πρωταθλητών
ΑΠΟΕΛ 70
ΑΕΚ Λάρνακας 62
Απόλλων 58
ΑΕΛ Λεμεσού 55
Νέα Σαλαμίνα 44
Ομόνοια 36

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x