Κύπρος

Απίστευτο: Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με 7 παίκτες και η Ανόρθωση πήρε με γκολ του Ουάρντα την πρόκριση!

Απίθανα πράγματα στο Κύπελλο Κύπρου, με την Ανόρθωση να επικρατεί 1-0 του ΑΠΟΕΛ, που είδε 4 παίκτες του να αποβάλλονται, και να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Απίθανο και όμως… κυπριακό! Η Ανόρθωση επικράτησε 1-0 του ΑΠΟΕΛ και σε συνδυασμό με την ήττα στον πρώτο αγώνα με 2-1 (με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ να είναι σε ισχύ), πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου σε ένα επεισοδιακό ματς που έγιναν απίστευτα πράγματα!

Διότι ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με επτά ποδοσφαιριστές, αφού είδε τέσσερις παίκτες του να αποβάλλονται. Οι δύο στο πρώτο ημίχρονο και οι άλλοι δύο στο δεύτερο.

Tα κακά μαντάτα για τον ΑΠΟΕΛ ξεκίνησαν από νωρίς, με τον Νατέλ να αποβάλλεται μόλις στο 7’ για πάτημα στον μηρό του Αρτυματά και μετά την εξέταση του VAR να βλέπει την άγουσα για τα αποδυτήρια.



Παρόλα αυτά, το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν οι γηπεδούχοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν, αφού είδαν τον ΑΠΟΕΛ να έχει φάσεις να βρει πρώτος το γκολ. Στο 36’ ο Ντανίλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο και άφησε την ομάδα με του εννιά παίκτες, με τον Ουάρντα στο 43’ να σκοράρει με κεφαλιά, πανηγυρίζοντας μπροστά στην κερκίδα των φιλοξενούμενων και προκαλώντας μια μίνι ένταση για να… κιτρινιστεί τελικά.





Το ματς είχε πάρει τελείως διαφορετική τροπή, αφού η Ανόρθωση είχε το προβάδισμα πρόκρισης (με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ σε ισχύ) αλλά και δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές στο χορτάρι. Ο Ρουσιάς στο 67’ σκόραρε εκ νέου για τους γηπεδούχους, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε καθώς ήταν εκτεθειμένος, με τον Βινίσιους να αποβάλλεται στο αμέσως επόμενο λεπτό με δεύτερη κίτρινη για να μείνει ο ΑΠΟΕΛ με οκτώ. Σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα ο Σόουζα χτύπησε στο πρόσωπο τον Βερχόβετς, βλέποντας και αυτός δεύτερη κίτρινη κάρτα με τους φιλοξενούμενους να μένουν με επτά ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο!

Τα πάντα είχαν ουσιαστικά κριθεί, η Ανόρθωση έψαξε το δεύτερο γκολ αλλά δεν το βρήκε, ωστόσο δεν… χαλάστηκε αφού πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου, με τον ΑΠΟΕΛ να μένει εκτός και με μπόλικα παράπονα για τη διαιτησία.

Στο ματς που διεξήχθη νωρίτερα, ο Εθνικός Άχνας ντούμπλαρε τις νίκες του απέναντι στην Ένωση Παραλιμνίου, επικρατώντας αυτή τη φορά με 4-0 και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-0.

Ο Αντόνι στο 32’ άνοιξε το σκορ, με τον Μάζουρεκ στο 49’ να γράφει το 2-0. Ο Ελίας με πέναλτι στο 75’ έδωσε αέρα τριών τερμάτων στους φιλοξενούμενους, με τον Κουμη στο 84’ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x