Κύπρος

Ο Θρύλος επέστρεψε στον θρόνο του: Άντεξε και κατέκτησε το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ Λάρνακας στο καυτό ΓΣΠ και με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) επέστρεψε μετά από 5 χρόνια στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου, κατακτώντας στην ισοβαθμία τον τίτλο!

Πρωταθλητής Κύπρου για 29η φορά στην ιστορία του είναι ο ΑΠΟΕΛ!

Ο Θρύλος του κυπριακού ποδοσφαίρου άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ Λάρνακας στο καυτό ΓΣΠ και με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) επέστρεψε μετά από 5 χρόνια στην κορυφή, κατακτώντας στην ισοβαθμία τον τίτλο!

Με το σημερινό αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες τερμάτισαν στους 73 βαθμούς, ωστόσο οι πρωτευουσιάνοι υπερίσχυσαν στα μεταξύ τους αποτελέσματα (3-0, 2-2, 2-1, 1-1).

Οι παίκτες του Ραν Μπεν Σιμόν, πάντως, ήταν εκείνοι, που ευτύχησαν να προηγηθούν, δείχνοντας ανεπηρέαστοι από την απίστευτη ατμόσφαιρα, που είχαν δημιουργήσει 19.000 και πλέον οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Μόλις στο 5', λοιπόν, οι «γαλαζοκίτρινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Ίμαντ Φαράζ. Η φάση ξεκίνησε από την εξαιρετική μπαλιά του Μπρούνο Γκάμα, με τον Φαράζ να κάνει την προβολή για το 0-1. Αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε, αλλά επικυρώθηκε αργότερα μετά από έλεγχο του VAR.

Ωστόσο, η αντίδραση από πλευράς ΑΠΟΕΛ ήταν άμεση, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μαρκίνιος! Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν για πολύ γερά νεύρα…

Η ΑΕΚ Λάρνακας, που ήθελε μόνο νίκη, προκειμένου να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, κρατούσε μπάλα, απειλούσε, αλλά δεν μπόρεσε, τελικά, να πάρει ξανά το προβάδισμα. Ο ΑΠΟΕΛ κράτησε τον χρυσό βαθμό και με το τελευταίο σφύριγμα, ένα πορτοκαλί «ποτάμι» των οπαδών του μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.









Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ:

Ανόρθωση-Άρης Λεμεσού 0-4
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ Λάρνακας 1-1
Πάφος-Ομόνοια 1-1

Η βαθμολογία:

ΑΠΟΕΛ: Άντεξε και κατέκτησε το πρωτάθλημα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x