Κύπρος

Έκανε… την δουλειά και πήγε στο +3 ο ΑΠΟΕΛ, νίκη και για την ΑΕ Λεμεσού

Με τον Βιγιαφάνιες να χρίζεται σκόρερ, ο ΑΠΟΕΛ έκαμψε την αντίσταση της ΑΕ Ζακακίου και χάρη στο 3-1, ανέβηκε πρώτος με ματς περισσότερο. Η ΑΕ Λεμεσού κέρδισε 2-0 την ουραγό Δόξα Κατωκοπιάς.

Αν και δυσκολεύθηκε περισσότερο του αναμενόμενου, εντούτοις ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 3-1 της ΑΕ Ζακακίου και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 32 βαθμούς, αλλά και ματς περισσότερο από την δεύτερη Πάφο.

Δύο πρώην «πράσινοι» συνεργάστηκαν στο 38’ για το 1-0 των γηπεδούχων, που ήρθε με κεφαλιά του Βιγιαφάνες, μετά από τη σέντρα του Δώνη. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με το… ίδιο νόμισμα, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, χάρη σε κεφαλιά του Αντωνίου.

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε ξανά προβάδισμα στο 67ο λεπτό, με την προβολή του Μαρκίνιος, ύστερα από ασίστ του Κβιλιτάια και «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς στις καθυστερήσεις του αγώνα, με πλασέ του Ντάλσιο, μετά την σέντρα του Εντογκαλά.

Στο έτερο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής, η AE Λεμεσού επέστρεψε στις νίκες, καθώς κέρδισε την ουραγό Δόξα Κατωκοπίου με 2-0.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 34’, όταν μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Τζάλμα που έκανε δυνατό διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Σισκόφσκι. Ενώ στο 65ο λεπτό ο Παπαφώτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με ένα σουτ έξω από την περιοχή που κόντραρε και σε αντίπαλο για να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα.


Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 8/12
Οθέλλος Αθιένου-Απόλλων Λεμεσού 0-3

Σάββατο 9/12
ΑΕΚ Λάρνακας-Αρης Λεμεσού 2-1

ΑΠΟΕΛ-ΑΕ Ζακακίου 3-1

ΑΕ Λεμεσού-Δόξα Κατωκοπιάς 2-0

Κυριακή 10/12
Εθνικός Αχνας-Ανόρθωση 17:00

Καρμιώτισσα Πολεμιδίων-Πάφος 18:00

Νέα Σαλαμίνα-Ομόνοια 19:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x