Κύπρος

Πήρε το επεισοδιακό ντέρμπι με την Ανόρθωση και εκτοξεύθηκε ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να λυγίσει την Ανόρθωση με 1-0 και ξέφυγε στο +5 στην κορυφή της βαθμολογίας. Μπόλικες διακοπές, κροτίδες και αντικείμενα μεταξύ άλλων στο ντέρμπι.

Δήλωση τίτλου έκανε στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ο ΑΠΟΕΛ! Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο επικράτησε 1-0 της Ανόρθωσης και εκτοξεύθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ούσα στο +5 από την αντίπαλό του.

Κροτίδες, μπουκάλια, διακοπές και τρελή ένταση μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, με το νικητήριο γκολ να έρχεται στο 90’ και οι φιλοξενούμενοι να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 83’ και να μην καταφέρνουν να αποφύγουν την ήττα.

To ματς ξεκίνησε με προϋποθέσεις για να δούμε ένα καλό 90λεπτο, αλλά γρήγορα ο ρυθμός έπεσε. Ο Φερέιρα στο 2’ απείλησε για λογαριασμό της Ανόρθωσης, με τον Τσεμπάκ δύο λεπτά αργότερα να απαντά για τους γηπεδούχους στις φάσεις. Αυτές ήταν επί της ουσίας και οι μοναδικές καλές στιγμές του πρώτου μέρους, αφού κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και ο ρυθμός ήταν αργός.

Με αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο, με τον Δώνη να μπαίνει για τους γηπεδούχους στον αγώνα και να βοηθά τον ΑΠΟΕΛ να γίνει πιο επιθετικός. Κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα όταν η κεφαλιά του Βιγιαφάνες σταμάτησε στο δοκάρι στο 55ο λεπτό, στη μεγαλύτερη φάση του αγώνα ως εκείνο το σημείο. Πέντε λεπτά αργότερα υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή όταν οι οπαδοί των γηπεδούχων έριξαν κροτίδα δίπλα στον κίπερ των φιλοξενούμενων, Αρμπολέδα, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος. Παρόλα αυτά, λίγο αργότερα και με το ιατρικό επιτελείο να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης σηκώθηκε και συνέχισε στο ματς.






Ο ΑΠΟΕΛ συνέχιζε να κυριαρχεί και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να βρει το προβάδισμα. Έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 69ο λεπτό όταν ο Ντονγκαλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αρμπολέδα από θέση τετ-α-τετ, με τον πορτιέρε της Ανόρθωσης να του βάζει εντυπωσιακό «στοπ».

Τα λεπτά περνούσαν, τα νεύρα αυξάνονταν και οι φιλοξενούμενοι έβαζαν μπόλικη σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους. Ωστόσο, στο 83’ έμειναν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Τεχέρα με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μαρκίνιος και το πλήρωσαν λίγο αργότερα. Διότι με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Εφραίμ έκανε το σουτ, το οποίο έβγαλε προσωρινά ο Αρμπολέδα αλλά ο Τομανέ πήρε το ριμπάουντ για το 1-0, βάζοντας φωτιά στο «ΓΣΠ».



Ένα γκολ που εκτός από ξέφρενους πανηγυρισμούς έφερε και νέα ένταση και διακοπή, με αντικείμενα να πέφτουν βροχή στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Τελικά και αφού ηρέμησαν κάπως τα πράγματα, ο Κριστόφερσεν Μαντς Κρίστοφερ επανέφερε τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με το έξτρα δεκάλεπτο των καθυστερήσεων να μην αλλάζει το παραμικρό και ο ΑΠΟΕΛ να παίρνει μια νίκη-δήλωση στη μάχη του τίτλου που δίνει με την Ανόρθωση.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 06/01
ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 1-0
ΑΕΛ-Απόλλων Λεμεσού

Κυριακή 07/01
Καρμιώτισσα-Εθνικός Άχνας (17:00)
Νέα Σαλαμίνα-Οθέλλος Αθηαίνου (17:00)
Άρης Λεμεσού-Ομόνοια (19:00)

Δευτέρα 08/01
ΑΕΚ Λάρνακας-ΑΕ Ζακακίου (19:00)
Δόξα Κατωκοπιάς-Πάφος (19:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:

Παρασκευή 12/01
Εθνικός Άχνας-ΑΠΟΕΛ (19:00)
Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ Λάρνακα (19:00)

Σάββατο 13/01
Οθέλλος Αθηαίνου-Καρμιώτισσα (17:00)
Ομόνοια-Δόξα Κατωκοπιάς (18:00)
Ανόρθωση-ΑΕ Λεμεσού (19:00)

Κυριακή 14/01
Πάφος-ΑΕ Ζακακίου (16:00)
Απόλλων Λεμεσού-Άρης Λεμεσού (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x