Κύπρος

«Έσβησε» τις ελπίδες της ΑΕΚ Λάρνακας για τίτλο και έμεινε ζωντανός για Ευρώπη ο Απόλλων Λεμεσού!

Ο Απόλλων Λεμεσού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ Λάρνακας (1-0) και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της 3ης θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Είναι εδώ ο Απόλλων! Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ Λάρνακας μείωσε τη διαφορά του από την 3η θέση στους πέντε βαθμούς και πλησίασε την Πάφο τέσσερις στροφές πριν το τέλος των playoffs.

Στους 56 βαθμούς ο Απόλλωνας, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 61 και έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Άρη στην κορυφή.

H πρώτη ευκαιρία του ματς ήρθε στο 11' με τον Πίττα να κάνει το σουτ και τον Πίριτς να μπλοκάρει, ενώ στο 17' ο ίδιος παίκτης αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 34' η ΑΕΚ Λάρνακας άγγιξε το γκολ με τον Γκαρθία να κάνει κοντινή κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν πέντε λεπτά αργότερα, με τον Πεμπέρνς να κάνει το γύρισμα έπειτα από κόρνερ και τον Βα να αστοχεί εξ επαφής.

Στo δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από τέσσερα λεπτά. Ο Χάμπος βρέθηκε αμαρκάριστος εκτός περιοχής, εξαπέλυσε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίριτς για το 1-0.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ Λάρνακας ήρθε στο 87' με τον Τρισκόφσκι να κάνει την κεφαλιά και τον Γιοβάνοβιτς να αποκρούει στη γωνία του και να διατηρεί το 1-0 το οποίο έμεινε ως το τέλος.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Ολυμπιακός Λευκωσίας και ΑΕ Λεμεσού, έμειναν στο 1-1 για την 34η αγωνιστική, στο γκρουπ υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 15' με τον Κοντινέλα να σκοράρει με κεφαλιά, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πέντε λεπτά αργότερα με το γκολ του Χαραλάμπους, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Ντουρμισάι και του Πεχλιβάνη.

Μάλιστα ο Κύπριος επιθετικός δύο λεπτά αργότερα βρήκε ξανά δίχτυα όμως το τέρμα του ακυρώθηκε με καθώς στην αρχή της φάσης ο Νάνι υπέπεσε σε αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Μεντόγεβιτς με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x