Κύπρος

Πέρασε... δια πυρός και σιδήρου ο ΑΠΟΕΛ από τη Λεμεσό και τον Απόλλωνα

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια ο ΑΠΟΕΛ «απέδρασε» από την Λεμεσό κερδίζοντας 1-0 τον Απόλλωνα και ανέβηκε στην 3η θέση του πρωταθλήματος μετά από 9 αγωνιστικές.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ έφυγε με το «διπλό» από τη Λεμεσό και την έδρα του Απόλλωνα με σκορ 1-0 με το γκολ του Μαρκίνιος στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων μειώνοντας τη διαφορά του στους 5 βαθμούς από την κορυφή.

Η αναμέτρηση ωστόσο επισκιάστηκε από την 16λεπτη διακοπή που προήλθε από τραγικά επεισόδια μεταξύ οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά κακό με τον ΑΠΟΕΛ να έχει την πρώτη του στιγμή στο 16' με τη σέντρα-σουτ του Ρέθιο την οποία μπλόκαρε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.

Στο 23' το ματς διακόπηκε με οπαδούς να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και να προκαλούν επεισόδια, με έναν οπαδό να χάνει τις αισθήσεις του. Η επανέναρξη του ματς έφερε και την μεγαλύτερη ευκαιρία από πλευράς ΑΠΟΕΛ με τον Ντάλσιο να σημαδεύει το δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες σοκαρισμένες από τα όσα συνέβησαν στο πρώτο μέρος προσπάθησαν να διαφυλάξουν το σκορ. Λίγο πριν το τέλος ο Απόλλωνας είχε και αυτός δοκάρι με τον Πίττα.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι με τον Μαρκίνιος στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε κάνοντας το 0-1 και χαρίζοντας έτσι ένα μεγάλο τρίποντο στην ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

To πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Νέα Σαλαμίνα - Πάφος 0-2
(26' Ναμέ, 90+6' Βαλακάρι)
Ένωση Νέων Παραλιμνίου - Ολυμπιακός Λευκωσίας 2-1
(45' Βουτσένοβιτς. 76' Λάμι - 6' Χέντρικς)

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
ΑΕΚ Λάρνακας - Καρμιώτισσα 4-0
(1',18',64' Άλτμαν, 90+6 Γκιούρσκο)

Απόλλων Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ 0-1
(90+4 Μαρκίνιος)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου
Ομόνοια - Ανόρθωση (19:00)
Δόξα Κατωκοπιάς - Άρης Λεμεσού (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x