Κύπρος

Νίκη χρυσάφι για τον Απόλλωνα, δυσκολεύει η Ευρώπη για την Ομόνοια!

Ο Απόλλων Λεμεσού επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Ομόνοιας για τη 2η αγωνιστική των playoffs και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων»!

Με τον Απόλλωνα Λεμεσού να επικρατεί εντός έδρας της Ομόνοιας με 3-1 συνεχίστηκε η 2η αγωνιστική των playoffs στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Χρυσοί σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Εκπολό, Πίττας με πέναλτι και Ουάρντα, είχε ισοφαρίσει προσωρινά για το «τριφύλλι» ο Σραντί.

Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους, η οποία τους κρατάει ολοζώντανους στη μάχη για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου», την ώρα που τα πράγματα δυσκολεύουν για την Ομόνοια, η οποία, πάντως, διατηρεί πιθανότητες εξόδου στην Ευρώπη μέσα και από τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο Εκπολό νωρίς νωρίς μόλις στο 14' ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα και αναταραχή στα καρέ των φιλοξενουμένων. Μόλις 4 λεπτά κράτησε η χαρά της ομάδας της Λεμεσού, καθώς ο Σραντί με ωραίο πλασέ ισοφάρισε στο 18ο λεπτό.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα διατηρήθηκε μέχρι το 45ο λεπτό όταν ο Μαυρίας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Φώτη και ο διαιτητής Χρυσοβαλάντης υπέδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πίττας, ο οποίος και ευστόχησε για να στείλει τους γηπεδούχους με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Η αναμέτρηση στο δεύτερο μισό παρέμεινε ισορροπημένη, χωρίς τις μεγάλες φάσεις μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όταν και γράφτηκε ο επίλογος της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, στο 81' ο Γιοβάνονιβιτς αρνήθηκε την ισοφάριση στην κεφαλιά του Λοΐζου και στο 84' ο Αμρ Ουάρντα έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο, τελειώνοντας οριστικά την υπόθεση νίκη και γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του Απόλλωνα.

Η 2η αγωνιστική των playouts:

Πέμπτη 16/03

Δόξα Κατωκοπιάς-Καρμιώτισσα 2-0
(11' Σαντίκ, 15' Ασάντε )

Παρασκευή 17/03

Ακρίτας Χλώρακα-Ένωσις Νέων Παραλιμνίου 2-2
(55', 76' Εράσο - 64', 72' Βουτσένοβιτς)

Σάββατο 18/03

Νέα Σαλαμίνα-ΑΕ Λεμεσού (19:00)

Κυριακή 19/03

Ολυμπιακός Λευκωσίας-Ανόρθωση (17:00)

Η 2η αγωνιστική των playoffs:

Παρασκευή 17/03

ΑΠΟΕΛ-Πάφος 0-0

Σάββατο 18/03

Απόλλων Λεμεσού-Ομόνοια 3-1
(14' Εκπολό, 45' Πίττας, 85' Ουάρντα - 18' Σραντί )

Κυριακή 19/03

Άρης Λεμεσού-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x