Stoiximan Super League

Απόλλων: Το... παζλ συμπληρώνεται, αλλά λείπουν μερικά κομμάτια

Στον Απόλλωνα Σμύρνης φτιάχνουν το ρόστερ της νέας σεζόν και το sportfm.gr αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν, όπως και τα κενά που πρέπει να καλυφτούν.

Το σαφάρι του Απόλλωνα Σμύρνης στην ελληνική αγορά, όπως και στις ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) συνεχίζεται.

Στην Ελαφρά Ταξιαρχία κατάφεραν να πάρουν την επιθυμητή προθεσμία από την Λίγκα, ώστε να μην αγωνιστούν στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αίτημα λογικό και κατανοητό, αφού μόλις στις 30 Αυγούστου έμαθαν στον Απόλλωνα πως θα αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία, κερδίζοντας εκείνη την ημέρα και το δεύτερο παιχνίδι μπαράζ με την Ξάνθη.

Η προεργασία στον Απόλλωνα είχε αρχίσει να γίνει πριν τους αγώνες μπαράζ, έχοντας συμφωνήσει με τους Αμπιόλα Ντάουντα, Ντομίνγκες και Λισγάρα. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες και με τους Τσιλούλη, Σλίβκα, Φερνάντεθ, Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδη και Κότσαρη. Απομένει η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Αντίλ Ραΐλι, αλλά και το τι κινήσεις θα γίνουν στη συνέχεια για την κάλυψη των υπόλοιπων κενών. Πάμε να αναλύσουμε το... παζλ του ρόστερ που συμπληρώνεται, να εξετάσουμε τα δεδομένα ανά θέση και τις «πινελιές» που χρειάζονται να μπούνε για να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Τερματοφύλακας: Ο πιτσιρικάς Στάγκος από την Κ19 θα αποτελεί τον τρίτο πορτιέρε της ομάδας. Στην Ελαφρά Ταξιαρχία έρχεται ο 32χρονος Νταβίνο Βέρχουλστ, με μεγάλη εμπειρία στο πρωτάθλημα Βελγίου, ενώ η αρχική συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Κότσαρη που προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, επικυρώθηκε την Δευτέρα το πρωί. Κάπως έτσι, συμπληρώνεται το... τρίο των τερματοφυλάκων. Ο Στάγκος θα είναι ο ένας από τους δύο... πιτσιρικάδες που θα χρειάζεται να μπει στην αποστολή των αγώνων του Κυπέλλου, ενώ αυτή τη στιγμή οι Βέρχουλστ, Κότσαρης θα μονομαχήσουν για τα γάντια του βασικού!



Δεξί / Αριστερό μπακ: Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει ο πολύπειρος Σάββας Τσαμπούρης, ενώ αποκτήθηκε και ο επίσης έμπειρος Δήμος Μπαξεβανίδης, με μεγάλη θητεία σε Ξάνθη και πρώτη κατηγορία. Γεμάτος και αριστερά ο Απόλλων Σμύρνης, αφού Διαμαντής Χουχούμης και Βασίλης Βιτλής είναι τα δύο μπακ που παραμένουν από την περασμένη σεζόν.



Κεντρικοί αμυντικοί: Χρήστος Λισγάρας και Ντομίνγκες είναι οι δύο στόπερ που βρίσκονται στο ρόστερ και επίσημα αυτή τη στιγμή, με τον Αντίλ Ραΐλι να έχει στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του και να απομένει η ανακοίνωση. Ο Μαροκινός είναι ένα στοίχημα στον Απόλλωνα, αποκτήθηκε με χαμηλό κασέ αλλά μένει να φανεί σε τι κατάσταση, κυρίως φυσική, βρίσκεται. Εάν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό μέχρι το τέλος των μεταγραφών θα αποκτηθεί ένας ακόμη, ωστόσο υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ όπως ο Ρώσση και ο Λαγός που μπορούν κάλιστα να καλύψουν αυτές τις θέσεις. Βέβαια, οι τρεις προαναφερθέντες στόπερ θα δώσουν ύψος στον Απόλλωνα, αφού όλοι είναι από 1,89μ. και πάνω, αλλά διαθέτουν και μεγάλη εμπειρία.



Μέσοι (6αρια, 8αρια, 10αρια): Πατράλης, Φατιόν, Λαγός, παραμένουν, ο Ρώσση είναι ένα πολυεργαλείο που μπορεί να αγωνιστεί σε πάρα πολλές θέσεις και υπολογίζεται και σαν χαφ, ενώ αποκτήθηκε και ο διεθνής Λιθουανός που έπαιζε για μια τριετία στην Χιμπέρνιαν, Βικίντας Σλίβκα με στόχο να ανεβάσει ποιοτικά την ομάδα. Ο Μάρκο Μπλάζιτς τελικά θα αποχωρήσει, όπως και ο Μπάμπης Παυλίδης, αφού έχουν ενημερωθεί σχετικά. Με τις αποχωρήσεις του δημιουργείται κενό στον άξονα, μιας και υπάρχουν τέσσερις καθαροί χαφ και οι Ρώσση και Ραΐλι που μπορούν να αγωνιστούν επίσης εκεί.



Σε ένα πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών συν τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ, όμως, αλλά και με τον κορωνοϊό να... καραδοκεί, σίγουρα θα χρειάζεται μεγαλύτερο βάθος στον άξονα. Ίσως οι Μπλάζιτς, Παυλίδης να μπορούσαν να προσφέρουν κυρίως ως back-up και στον Απόλλωνα να μην ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να αποκτήσουν χαφ αλλά και να αποζημιώσουν αυτούς για να αποχωρήσουν. Σίγουρα ένας τουλάχιστον χαφ θα ήταν καλό να αποκτηθεί.

Δεκάρι ή επιθετικός χαφ είναι ο Ίσρα Κολ, που διαθέτει μεγάλη ποιότητα ενώ εκεί μπορεί να αγωνιστεί και ο Τόμας Μπεντινέλι. Στόχος να αποκτηθεί εάν βρεθεί μια καλή ευκαιρία αλλά και συνάμα οικονομική, για αυτή τη θέση, από το εξωτερικό.

Εξτρέμ: Ο Τόμας Μπεντινέλι λογίζεται αρχικά ως εξτρέμ, όπου υπάρχουν επίσης οι λύσεις των νεοφερμένων Μαρκ Φερνάντεθ, Σωτήρη Τσιλούλη, αλλά και ο Γιάννης Βάρκας από την περασμένη σεζόν. Ο Θανάσης Καραγκούνης δεν θα παραμείνει, επίσης, ενώ στην Ελαφρά Ταξιαρχία επιθυμούν να αποκτήσουν έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ.



Επιθετικοί: Ο Νίκος Ιωαννίδης που ήταν από τους διακριθέντες στα διπλά μπαράζ με την Ξάνθη παρέμεινε, με τον Αμπιόλα Ντάουντα να έχει αποκτηθεί και να έρχεται με διάθεση να... γεμίσει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Κλάους Αθανασιάδης προπονείται από το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου με τους κυανόλευκους και θέλει να μείνει, αξιώνοντας ένα πολύ μικρό συμβόλαιο κυρίως με μπόνους συμμετοχών και γκολ. Οι πιτσιρικάδες Ρόδης, Χριστόπουλος θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου αλλά δύσκολα θα πάρουν ευκαιρίες, προπονείται και ίσως να υπογράψει τελικά συμβόλαιο με την ομάδα ο Κλάους Αθανασιάδης.



Ο προπονητής: Ο Μπάμπης Τεννές αποχώρησε και ο Γιώργος Παράσχος τον διαδέχτηκε! Μία κίνηση που δίνει μερικά... εξτραδάκια στον Απόλλωνα Σμύρνης, αφού ο πολύπειρος τεχνικός είναι από τους πλέον κατάλληλους για τις «επικίνδυνες αποστολές». Τι εννοούμε; Για να σώσει προφανώς μια ομάδα. Ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, ενώ όταν δένει τα ρόστερ του υπάρχουν φορές που παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην είναι ο πλέον σύγχρονος προπονητής, έχει δίπλα του όμως τον Παναγιώτη Γκουτσίδη που είναι γνώστης του αθλήματος και κάνει εξαιρετική δουλειά, ενώ και το υπόλοιπο επιτελείο του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι έμπειρο και με γνώσεις και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση της ομάδας!

Αναλυτικά το υπάρχον ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Βέρχουλστ, Κότσαρης, Στάγκος (από Κ19)
Αμυντικοί: Τσαμπούρης, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης, Βιτλής, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Ραΐλι (σσ. απομένει η ανακοίνωση)
Μέσοι-εξτρέμ: Πατράλης, Φατιόν, Σλίβκα, Λαγός, Ρώσση, Κολ, Μπεντινέλι, Μαρκ Φερνάντεθ, Τσιλούλης, Βάρκας
Επιθετικοί: Ιωαννίδης, Ντάουντα + Χριστόπουλος, Ρόδης (από Κ19)

Το ρόστερ έχει 21 ποδοσφαιριστές + τους 3 πιτσιρικάδες (σσ. 24 στο σύνολο), ενώ συμβόλαιο έχουν ακόμα οι Μπλάζιτς, Παυλίδης, Καραγκούνης που δεν υπολογίζονται. Μένει να φανεί τι θα συμβεί με τον Αθανασιάδη και ποιες ακόμη μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν για την στελέχωση του ρόστερ και τη συμπλήρωση των κενών που υπάρχουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x