Γενικά

Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και γίνεται βοηθός στην Εθνική Βελγίου ο Βερμάλεν

Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε ο Τόμας Βερμάλεν, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα πόστο βοηθού προπονητή στην Εθνική Βελγίου.

Από κεντρικός αμυντικός, βοηθός προπονητή ο Τόμας Βερμάλεν, ο οποίος αφού ανακοίνωσε πως «κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια», αναλαμβάνει πόστο στο πλάι του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ στην Εθνική Βελγίου.

Ο 36χρονος είχε μια πλούσια καριέρα η οποία ξεκίνησε το 2003 από την Ολλανδία και τις ακαδημίες του Άγιαξ, ενώ το καλοκαίρι του 2009 μετακόμισε στην Αγγλία και το Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ, έχοντας νωρίτερα αγωνιστεί ως δανεικός στην Βααλβάικ. Το 2014 πήγε στην Μπαρτσελόνα με την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και το Champions League του 2015, ενώ έπαιξε και για μία σεζόν στη Ρόμα ως δανεικός από τους Καταλανούς.

Παράλληλα, «μέτρησε» 85 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα του Βελγίου, με την οποία έφτασε μέχρι την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 2018. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του η Ιαπωνική Βίσελ Κόμπε, για τον Βερμάλεν ο οποίος πλέον ανοίγει ένα νέο... κεφάλαιο, αυτό της προπονητικής!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x