Stoiximan Super League

Η κριτική των παικτών του Άρη

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Άρη για την εμφάνισή τους στην εντός έδρας νίκη (3-0) της ομάδας τους επί του Ατρομήτου.

Όντας εξαιρετικός στο πρώτο 25λεπτο και αποτελεσματικός στο δεύτερο μέρος, ο Άρης την Κυριακή (28/2) επικράτησε 3-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Ατρομήτου στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1. Ως εκ τούτου, οι «κίτρινοι» ανέβηκαν εκ νέου στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κορυφαίος -με γκολ και ασίστ- για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν ο Γκάνεα, με τον Σούντγκρεν να τον ακολουθεί από κοντά. Πολύ καλό ματς και από τους Σάσα και Μπρούνο.

Αναλυτικά, η κριτική των παικτών του Άρη (με «άριστα» το δέκα):

Κουέστα (7): Τις ελάχιστες φορές που τον χρειάστηκε η ομάδα του, ο Ισπανός πορτιέρε δήλωσε «παρών». Το βασικό που θες από τον τερματοφύλακά σου.

Σούντγκρεν (9): Έχουν εξαντληθεί τα καλά λόγια για το εξαιρετικό πρόσωπο που παρουσιάζει τη φετινή σεζόν ο δεξιός μπακ του Άρη. Πραγματοποιούσε συνεχή ανεβάσματα αποτελώντας έναν έξτρα «playmaker» από τα δεξιά, τη στιγμή που στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν ακόμα περισσότερο καταλυτικός με τέσσερα κλεψίματα και ισάριθμες επεμβάσεις.

Ροζ (6): Έκανε λάθη στο πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά, είχε και εκείνος ορισμένες καλές τοποθετήσεις και επεμβάσεις, οπότε το ισοστάθμισε.

Δεληζήσης (7): Έχει κάνει πολύ καλύτερα παιχνίδια ο έτερος σέντερ μπακ των γηπεδούχων, χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι για τη σημερινή του εμφάνιση, η οποία ήταν μεστή.

Γκάνεα (9): Του… παραπάει τελευταία το «Κλεάνθης Βικελίδης» του αριστερού μπακ των «κίτρινων», καθώς ύστερα από την πολύ καλή του εμφάνιση κόντα στον Παναιτωλικό, ήρθε να προσθέσει ακόμα μία -σαφώς ανώτερη- με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Πού να σταθείς; Στην γκολάρα του (22') που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του; Στην εξαιρετική σέντρα-ασίστ για το 2ο γκολ με τον Σάσα ή στα 5/6 πετυχημένα γεμίσματα; Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Ρουμάνο οπισθοφύλακα, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση και με τρία κλεψίματα. Παίρνει μεν τον ίδιο βαθμό με τον Σούντγκρεν, όντας ωστόσο -έστω και για λίγο- καλύτερος.

Σάσα (8): Περνούσε διαρκώς η μπάλα από τα πόδια του, τη στιγμή που βοηθούσε καταλυτικά στην αποσόβηση των κινδύνων, ενώ «κλείδωσε» και τη νίκη της ομάδας του με το δεύτερο γκολ.

Τζέγκο (6): Έκανε τα λαθάκια του (όπως και ο Σάσα βέβαια) ο έτερος χαφ του Άρη, αλλά συνολικά η εμφάνισή του ήταν μεστή. Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη αν είχε βοηθήσει περισσότερο -όπως το συνηθίζει άλλωστε- στο «χτίσιμο» των επιθέσεων.

Μπρούνο (8): Από τους διακριθέντες του πρώτου ημιχρόνου με συμμετοχή στις περισσότερες φάσεις του Άρη, με τελικές προσπάθειες και διάθεση να βοηθήσει και στο αμυντικό κομμάτι. Ιδίως στην ανάκτηση της μπάλας σε καίρια σημεία, που οδηγούσαν τους γηπεδούχους σε αντεπιθέσεις με προϋποθέσεις. Να σημειωθεί ότι ήταν το πρώτο του παιχνίδι -όπως και για τον Μήτρογλου- που ξεκίνησε ως βασικός.

Μπερτόλιο (6): Μέτριο παιχνίδι από τον επιτελικό χαφ του Άρη. Δεν περνούσε αρκετά η μπάλα από τα πόδια του, ενώ δεν συμμετείχε (όπως άλλες φορές) στην ολοκλήρωση των φάσεων του Άρη.

Γκάμα (6): Είναι λογικό ότι όταν περνάει η μπάλα πολλές φορές από τα πόδια ενός παίκτη, εκείνος να υποπέσει και σε λάθη. Ωστόσο και πάλι, ο αριθμός «13» στη σχετική λίστα είναι υπερβολικός για το επίπεδο του Γκάμα που είχε διάθεση, απείλησε, μπορώντας όμως πολλά περισσότερα.

Μήτρογλου (6): Ήταν δραστήριος στο ντεμπούτο του ως βασικός. Αλλά φαινόταν λιγάκι αποκομμένος από τους συμπαίκτες του. Ακόμα και στο πρώτο καλό 25λεπτο για τον Άρη που έφτιαχνε τη μία φάση, μετά την άλλη.

Μανσίσι (6): Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μπήκε και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Κάτι που δεν κατάφερε κόντρα στον Ατρόμητο περνώντας στον αγωνιστικό χώρο στο 64'.

Mάνος (7): Πέρασε και εκείνος ως αλλαγή και συνείσφερε με μία ασίστ για το γκολ του Σίλβα. Θετικότατο το πρόσημο.

Σίλβα (8): Σε συνέχεια του… προηγούμενου, ακόμα θετικότερο, λοιπόν, για τον Σίλβα, ο οποίος πέτυχε και το γκολ. Πετυχημένες οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου.

Κάτσε (-): Αγωνίστηκε λίγο, προκειμένου να κριθεί.

Σάκιτς (-): Αγωνίστηκε και εκείνος λίγο, προκειμένου να κριθεί.

Ατρόμητος: Εξαιρετικό ματς από τον Δημήτρη Γούτα, ο οποίος ήταν εκ των διακριθέντων συνολικά της αναμέτρησης όντας αλάνθαστος και τελειώνοντας το παιχνίδι με οκτώ κλεψίματα. Από κοντά και ο Χαρίσης.

Διαβάστε ακόμα:


Μάντζιος: «Είναι μια σημαντική νίκη, ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα»

Παντελίδης: «Τελευταία ευκαιρία για κάποιους, αλλιώς θα πάνε σπίτια τους»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x