Europa League

Με «τεσσάρα» και… κόσμο καθάρισε την πρωτιά η Άρσεναλ – Μόλντε και Ραπίντ Βιέννης για τη 2η

Απόλυτη στον 2ο όμιλο η Άρσεναλ, που συνέτριψε 4-1 τη Ραπίντ Βιέννης σε ένα ιστορικό ματς λόγω της παρουσίας φιλάθλων. Η Μόλντε επικράτησε 3-1 της Ντάνταλκ.

Σε μια ιστορική αναμέτρηση, αφού διεξήχθη υπό την παρουσία 2.000 φιλάθλων στις εξέδρες, η Άρσεναλ επικράτησε 4-1 της Ραπίντ Βιέννης, έκανε το «5 στα 5» και σφράγισε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο.

Για το 2ο εισιτήριο θα κονταροχτυπηθούν την επόμενη αγωνιστική οι Αυστριακοί και η Μόλντε, η οποία νίκησε 3-1 εντός έδρας την Ντάνταλκ.

Οι «κανονιέρηδες» παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς και νεαρούς ποδοσφαιριστές, ωστόσο δεν συνάντησαν δυσκολίες κόντρα στη Ραπίντ.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Λονδρέζους, με τον Λακαζέτ να εκτελεί τον Στρέμπινγκερ έξω από την περιοχή στο 10’ και να ανοίγει το σκορ.

Στο 18’, ο Μάρι έγραψε το 2-0 με κεφαλιά, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ. Με τον ίδιο τρόπο, ο Ενκετιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων στο 44’ για 3η φορά μετά από ωραία ομαδική συνεργασία.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 47’ με τον Κιταγκάβα, που νίκησε τον Ρούναρσον με σουτ μέσα από την περιοχή κι ενώ στην αρχή της φάσης ο Αράσε δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν ακόμα περισσότερο την Άρσεναλ, που έφτασε σε 4ο τέρμα, με τον Σμιθ Ρόου από κοντά στο 66’.

Στο Μόλντε, η τοπική ομάδα εμφανίστηκε συγκεντρωμένη και έκαμψε την αντίσταση της Ντάνταλκ. Στο 30’, ο Έικρεμ ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα, ενώ 11 λεπτά αργότερα ο Ομοϊγουάνφο έγραψε το 2-0.

Στο 67’, ο Έλινγκσεν έδωσε «αέρα» 3 τερμάτων για τους Νορβηγούς, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής στο 94’ με τον Φλόρες.

Έτσι, η Μόλντε πάει την επόμενη εβδομάδα στη Βιέννη για… 2,5 αποτελέσματα, αφού αν δεν ηττηθεί από τη Ραπίντ, τότε θα πάρει τη 2η θέση του ομίλου. Επίσης, αν χάσει με διαφορά ενός γκολ και σκορ 2-1, 3-2 κ.ο.κ., τότε θα εξασφαλίσει εισιτήριο για τους «32».



Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Άρσεναλ-Ραπίντ Βιέννης 4-1
(10' Λακαζέτ, 18' Μάρι, 44' Ενκετιά, 66' Σμιθ Ρόου - 47' Κιταγκάβα)

Μόλντε-Ντάνταλκ 3-1
(30' Έικρεμ, 41' Ομοϊγουάνφο, 67' Έλινγκσεν - 94' Φλόρες)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
Άρσεναλ 15 (16-3)
Μόλντε 9 (7-9)
Ραπίντ Βιέννης 6 (9-11)
Ντάνταλκ 0 (6-15)

Η επόμενη αγωνιστική (10/12):
Ντάνταλκ-Άρσεναλ
Ραπίντ Βιέννης-Μόλντε

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x