Μετά περίπου έναν χρόνο διακοπής, αρχίζει και πάλι η δίκη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Ντιέγκο Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου του 2020, σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανακοπή και ενώ ανάρρωνε από επέμβαση στον εγκέφαλο για αφαίρεση θρόμβου.
Στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά επτά μέλη της ιατρικής του ομάδας, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η εκδίκαση πραγματοποιείται στο Σαν Ισίδρο, με το δικαστήριο να αναμένεται να εξετάσει σχεδόν 100 μάρτυρες.
Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε και η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσατσόβ, με την υπεράσπιση να αρνείται κάθε ευθύνη. Παράλληλα, μία ακόμη κατηγορούμενη, η νοσηλεύτρια Νταϊάνα Μαδρίδ, θα δικαστεί ξεχωριστά.
Η πρώτη δίκη, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2025, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο όταν μία εκ των δικαστών παραιτήθηκε, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που την έδειχνε να συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ εντός του δικαστηρίου, παραβιάζοντας τους κανονισμούς.
Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η ιατρική ομάδα παραβίασε βασικά πρωτόκολλα περίθαλψης, ότι οι συνθήκες νοσηλείας του Μαραντόνα στο σπίτι του ήταν ακατάλληλες και πως δεν του παρασχέθηκε η απαραίτητη φροντίδα. Σε περίπτωση καταδίκης, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 8 έως 25 έτη.
Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι επιμένουν ότι ο θάνατός του ήταν αναπόφευκτος, επικαλούμενοι τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας του, καθώς και τη μακροχρόνια εξάρτησή του από το αλκοόλ και την κοκαΐνη.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






