Διευκρινήσεις αναφορικά με το κανονιστικό πλαίσιο με την υπόθεση των μη θεωρημένων δελτίων του ΠΑΟΚ έδωσε ο Άρης Ασβεστάς στην εκπομπή «Αντεπίθεση» των Βάιου Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη.

Ο ρεπόρτερ του σταθμού τόνισε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, υπεύθυνος για τα δελτία είναι κανονικά ο διαιτητής και απλά «είθισται» αυτή τη δουλειά πριν από κάθε ματς να την πραγματοποιούν οι τέταρτοι.

Από εκεί και πέρα ανέφερε τους 12 ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία δεν είναι θεωρημένα και πρόκειται για τους Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλη, Μαουρίσιο, Τζόλης, Άκπομ, Μάτος, Μιχάι, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Λημνιό και Στοχ, λεπτομέρεια που στην ουσία της υπόθεσης δεν έχει καμία σημασία.

Για τα προηγούμενα ματς, σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν είναι υποχρεωτικό ο διαιτητής να τσεκάρει τα δελτία. Υποχρεωτικό είναι οι ομάδες να τα φέρουν μαζί τους και να τα επιδεικνύουν μόνο εφόσον ζητηθούν, άρα είναι σαφές ότι στα παιχνίδια προηγήθηκαν, δεν ελέγχθηκαν καν.

Παράλληλα, ο κανονισμός λέει ότι απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή που δεν έχει θεωρημένο δελτίο υγείας και είναι σαφές ότι τιμωρείται ο διαιτητής, που επέτρεψε την αντικανονική συμμετοχή του παίκτη.

Στο φύλλο αγώνα έχει γραφτεί: «Με απόφαση του εκπρόσωπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παρά την απαγόρευσή μου, ο αγώνας διεξήχθη κανονικά».

Σε ερώτηση για το αν οι κυρώσεις στον ΠΑΟΚ μπορούν να επιβληθούν μόνο έπειτα από ένσταση της ΑΕΚ ή μπορεί να κινηθεί αυτεπάγγελτα η διαδικασία, ο ρεπόρτερ του ΣΠΟΡ FM είπε:

«Δεν αναφέρονται στον κανονισμό ότι προβλέπονται κυρώσεις με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο έπειτα από ένσταση».

Ακούστε όλο το ρεπορτάζ του Άρη Ασβεστά:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube