Champions League

Αταλάντα - Παρί: Η πορεία τους μέχρι το Final - 8 (vids)

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ζευγάρι. Ή αλλιώς οι έμπειροι παίκτες των πολλών εκατ. ευρώ κόντρα στους παθιασμένους Ιταλούς που είναι πρωταγωνιστές ενός παραμυθιού που δεν δείχνει να έχει τέλος!

Η Παρί Σεν Ζερμέν, από τον Μάρτιο έως σήμερα έχει δώσει μόλις δύο επίσημα παιχνίδια, αυτό με την Σεντ – Ετιέν για τον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας και αυτό με τη Λυών για τον τελικό του Λιγκ Καπ Γαλλίας, στα οποία αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια κατακτώντας το τρεμπλ! Στα θετικά και η γρήγορη ανάρρωση του μεγάλου αστέρα της ομάδας Κίλιαν Εμπαπέ, που θα βρίσκεται στην αποστολή για το ευρωπαϊκό ματς.

Αντίθετα, η Αταλάντα, με πολλά παιχνίδια στα πόδια της, λόγω της επανέναρξης του ιταλικού πρωταθλήματος και με ένα συγκλονιστικό αήττητο σερί 17 αγώνων δεν λέει να βάλει τέλος στον ουτοπικό κόσμο που ζει τους τελευταίους μήνες. Είτε με τους οπαδούς της, είτε χωρίς αυτούς στο πλευρό της, η Αταλάντα κατόρθωσε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση και με 98 γκολ ενεργητικό. Ένας εκ των κορυφαίων πρωταγωνιστών της, ο Γιόσιπ Ίλισιτς, θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Παρί.

Ο δρόμος για το Final – 8

Η Παρί Σεν Ζερμέν επενδύει ετησίως τεράστια ποσά με στόχο να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο. Κάθε χρόνο αποτυγχάνει και μάλιστα, με απογοητευτικές εμφανίσεις. Η νέα… έκδοση του Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως της επιτρέψει λόγω και της εμπειρίας της να βρεθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά.

Για να φτάσει ως εδώ, χρειάστηκε να πραγματοποιήσει μεγαλειώδεις εμφανίσεις στα δύο πιο κρίσιμα παιχνίδια στο Παρίσι. Το πρώτο ήταν στους ομίλους με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Παριζιάνοι σάρωσαν όλες τις γραμμές των Μαδριλένων και πανηγύρισαν μεγάλη νίκη με 3-0!



Το δεύτερο ήταν στην φάση των «16» και ενώ είχε προηγηθεί ήττα από τη Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία με 2-1!



Στον επαναληπτικό, η ομάδα του Τόμας Τούχελ, παρουσιάστηκε εξαιρετικά σταθερή σε όλους τους χώρους του γηπέδου και με την ικανότητα που έχει στο σκοράρισμα «σκόρπισε» την Ντόρτμουντ και την απέκλεισε από τη συνέχεια του θεσμού.



Για την Αταλάντα τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Πιο.. σουρεαλιστικά και φανταστικά. Από την πρώτη της χρονιά κιόλας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η ομάδα του Τζιαν Πέρο Γκασπερίνι κατάφερε να μπει στην ιστορία, ούσα η στον θεσμό που παίρνει πρόκριση στα νοκ – άουτ έχοντας μηδέν βαθμούς στον πρώτο γύρο!

Η πρόκριση ήρθε με εμφατικό τρόπο και ένα τεράστιο «διπλό» στην Ουκρανία κόντρα στη Σαχτάρ



Οι «μπεργκαμάσκι» φυσικά δεν σταμάτησαν εκεί. Αντίπαλος στους «16» η Βαλένθια. Με τον Ίλισιτς σε τρομερή φόρμα και το κοινό στο Μιλάνο… αφηνιασμένο, η Αταλάντα κέρδισε με 4-1 και επανέλαβε την νίκη της με εξίσου εμφατικό τρόπο στο άδειο – λόγω κορωνοϊού -«Μεστάγια» λίγες ημέρες αργότερα.



Η ομάδα του Γκασπερίνι απέδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και στη Λισαβόνα έχει μία ακόμη ευκαιρία για να μπει με «χρυσά» γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του Τσάμπιονς Λιγκ από την πρώτη της συμμετοχή!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x