Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα… έρχεται!

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο, αλλά «το γύρισε» και με το 3-2 ανέβηκε για πρώτη φορά 3η, μειώνοντας από Ρεάλ, Ατλέτικο.

Έχει δρόμο ακόμα, αλλά η Μπαρτσελόνα έδειξε πως… έρχεται!

Σε μια έδρα, το «Σαν Μαμές», όπου παραδοσιακά ζορίζεται (πέρυσι έχασε και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο), η Μπάρτσα, όχι απλά νίκησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά το έκανε και με ανατροπή, επικρατώντας 3-2, στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της La Liga.





Με το «δύο στα δύο», λοιπόν, μέσα στο 2021, οι Βάσκοι «σκαρφάλωσαν» για πρώτη φορά -και όμως- στην 3η θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας στους 7 βαθμούς τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και στους 5 από τη Ρεάλ.

Σε μεγάλα κέφια ο Λιονέλ Μέσι, σκόραρε δύο φορές, ενώ το γκολ της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Πέδρι.

Η Αθλέτικ, πάντως, ήταν εκείνη που μπήκε... διαολεμένα στην αναμέτρηση και μόλις στο 3', μετά από κάθετη πάσα στον ταχύτατο Γουίλιαμς, αυτός πέρασε για... πλάκα τον Λενγκλέ και πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν για το 1-0.

Στο 14', όμως, από τον συνδυασμό Μπουσκέτς-Μέσι-Ντε Γιονγκ, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Πέδρι, που «έγραψε» το 1-1. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Μέσι...

Πρώτα, στο 38', συνδυάστηκε άψογα με τον Πέδρι για το 2-1 της Μπάρτσα και στο 62', μετά από τρομερή ασίστ του Γκριζμάν, ο Αργεντινός, με καταπληκτικό πλασέ, έκανε το 3-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν προς το τέλος να «επιστρέψουν», στο 90' ο Μουνιαΐν μείωσε σε 3-2, αλλά μέχρι εκεί ήταν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x