Δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία, έγινε το βράδυ της Πέμπτης (17/9) και έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής (πάνω από 11 ώρες!), το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη που αφορά στο νέο πλαίσιο για τις εκλογές των ομοσπονδιών, καθώς και διατάξεις για τα χειραγωγημένα ματς, την Ελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή κ.α.

Ειδικότερα, επί της αρχής και στο σύνολό του δεκτό, έγινε μόνο από το κυβερνών κόμμα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 το καταψήφισαν, κάνοντας δεκτά μόνο μερικά επί μέρους άρθρα του νομοσχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά την εντολή των FIFA/UEFA προς την ΕΠΟ, να κάνει κανονικά τις εκλογές της στις 9 Οκτωβρίου, απειλώντας ευθέως με κυρώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο αν η κυβέρνηση επιμείνει να επιβάλλει κάτι διαφορετικό, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν απέσυρε την διάταξη που προβλέπει ότι οι εκλογές στις ομοσπονδίες θα γίνουν το τελευταίο δίμηνο του έτους (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) έως το αργότερο στις 15/2.

Μένει να δούμε τις συνέπειες της επιμονής του υφυπουργού Αθλητισμού σε κάτι άνευ ουσιαστικής σημασίας, το οποίο όμως πιθανόν να βάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μεγάλες περιπέτειες. Αναμένεται ασφαλώς και η αντίδραση της ΕΠΟ.

Η διάρκειας άνω των 11 ωρών συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ήταν θυελλώδης, με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη για την σκοπιμότητα πίσω από τις διατάξεις για τα ηλικιακά όρια των υποψήφιων παραγόντων και τα όρια στις θητείες, που χαρακτηρίστηκαν από όλους ως «φωτογραφικές» με σκοπό την ποδηγέτηση των εκλογών στις ομοσπονδίες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube