Ιταλία

«Κόπηκε» από την εθνική Ιταλίας ο Ατσέρμπι λόγω των κατηγοριών Ζεσούς για ρατσιστική επίθεση

Την απόφαση ν’ αποκλειστεί ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι από τα προσεχή ματς της εθνικής, μετά τις κατηγορίες του Ζουάν Ζεσούς της Νάπολι ότι τον αποκάλεσε «νέγρο», ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία.

Εκτός της εθνικής Ιταλίας (τουλάχιστον για τα προσεχή παιχνίδια) τέθηκε ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι.

Στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Νάπολι ο Ζουάν Ζεσούς κατήγγειλε στον διαιτητή ότι ο αμυντικός των «νερατζούρι» τον αποκάλεσε «νέγρο».

Μέχρις ότου διαλευκανθεί λοιπόν το περιστατικό και «προκειμένου να διασφαλιστεί η γαλήνη στην εθνική ομάδα», όπως τόνισε η ομοσπονδία, αποφασίστηκε ν’ αποκλειστεί από την αποστολή των φιλικών με Βενεζουέλα και Εκουαδόρ στις ΗΠΑ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Ατσέρμπι, που έφτασε σήμερα το πρωί στην εθνική ομάδα στη Ρώμη, εξήγησε στον προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι και στους συμπαίκτες του, όπως απαιτείται, την εκδοχή του για τη φερόμενη ρατσιστική επίθεση για την οποία τον κατηγόρησε ο Ζουάν Ζεσούς κατά τη διάρκεια του αγώνα Ίντερ-Νάπολι.

Από την αναφορά του αμυντικού της Ίντερ προέκυψε ότι δεν υπήρχε συκοφαντική, εξευτελιστική ή ρατσιστική πρόθεση από την πλευρά του.

Ωστόσο, συμφωνήθηκε να αποκλειστεί ο Ατσέρμπι από τη λίστα των παικτών που θα κληθούν για τα δύο επόμενα φιλικά που είναι προγραμματισμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη γαλήνη στην εθνική ομάδα και για τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος θα επιστρέψει σήμερα στην ομάδα του.

Ως αποτέλεσμα, κλήθηκε ο αμυντικός της Ρόμα, Τζιανλούκα Μαντσίνι, ο οποίος ήταν ήδη μέρος της λίστας πριν από την κλήση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x