Ισπανία

Αυτά «διώχνουν» τον Μαστσεράνο από την Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα δεν θέλει να παραχωρήσει τον Χαβιέρ Μαστσεράνο, αγωνιστικοί, προσωπικοί και νομικοί λόγοι όμως, «δείχνουν» πως ο Αργεντινός θα αποχωρήσει φέτος από την Βαρκελώνη.

Συνεχίζεται σήμερα σε ισπανικά και ιταλικά Μέσα ενημέρωσης το... σίριαλ σχετικά με το μέλλον του Χαβιέρ Μαστσεράνο. Η «Mundo Deportivο» πήγε ένα βήμα παρακάτω τη χθεσινή αποκάλυψη της «Sport» περί συμφωνίας με την Γιουβέντους για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, υπογραμμίζοντας πως ναι μεν η Μπαρτσελόνα δεν θέλει να παραχωρήσει τον Αργεντινό, αναγνωρίζοντας όμως τις δυσκολίες για την παραμονή του στο «Καμπ Νου».

Το δεδομένο, είναι πως ο Χαβιέρ Μαστσεράνο δεν έχει δεχθεί καμία επίσημη πρόταση, δεν έχει υπογράψει προσύμφωνο ή συμβόλαιο ούτε με την Γιουβέντους, ούτε με κάποια άλλη ομάδα. Αυτό όμως δεν αποκλείεται (ίσα ίσα που μοιάζει πολύ πιθανό) να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, παρά την επιθυμία των «μπλαουγκράνα» να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους.

Η «Γηραιά Κυρία» έχει επικοινωνήσει με το περιβάλλον του παίκτη, προκειμένου να μάθει τις προθέσεις του. Και βάσει πληροφοριών, έχει βρει πρόσφορο έδαφος. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον θέλει σαν τρελός στη Γιουβέντους, ειδικά από τη στιγμή που ο Κλαούντιο Μαρκίζιο υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα χρειαστεί να μείνει για αρκετούς μήνες εκτός δράσης. Η θέση για την οποία τον προορίζει είναι η φυσική του, αυτή του αμυντικού μέσου.

Προτίθεται μάλιστα να του προσφέρει χαμηλότερες ετήσιες αποδοχές από αυτές που λαμβάνει στην Μπαρτσελόνα, μεγαλύτερο όμως σε χρονική διάρκεια συμβόλαιο.

Από την Μπαρτσελόνα ξεκαθαρίζουν πως ο Αργεντινός δεν είναι προς πώληση. Δεν φοβούνται άλλωστε να τον χάσουν, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του εκπνέει το 2018 και η ρήτρα του ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. Αν, όμως, ζητήσει ο ίδιος από τον σύλλογο να αποχωρήσει, τότε θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις από τη βάση των 60 εκατ. ευρώ.

Οι δύο φοβίες του «Χεφεσίτο»

Η «Μπάρτσα» μπορεί να λέει όχι, ο Λουίς Ενρίκε μπορεί να είναι κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο αποχώρησής του, ο Χαβιέρ Μαστσεράνο όμως έχει δύο μεγάλες φοβίες, οι οποίες μπορεί να είναι και καθοριστικές για την τελική του απόφαση.

Πρώτον, το γεγονός ότι φοβάται μη χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα, εν μέσω έντονης φημολογίας ότι οι Καταλανοί θα αποκτήσουν τουλάχιστον έναν πρωτοκλασάτο κεντρικό αμυντικό αυτό το καλοκαίρι, για παρτενέρ του Ζεράρ Πικέ. Συν τις άλλοις, ο ίδιος προτιμά να επιστρέψει στη φυσική του θέση, κάτι που φαίνεται να του έχει εγγυηθεί ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, σε περίπτωση που επιλέξει την Γιουβέντους.

Δεύτερον, τα νομικά ζητήματα. Ο «Μάστσε» είχε πρόσφατα περιπέτειες με τον νόμο, για θέματα φοροδιαφυγής. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, αλλά βάσει νόμου, η φυλάκιση είναι υποχρεωτική μόνο από τα δύο χρόνια και πάνω. Έτσι κατέληξε σε συμβιβασμό, πληρώνοντας και το ανάλογο πρόστιμο. Αν, όμως, υπάρξει και δεύτερη καταδίκη, όσο μικρή και να είναι, ο Μασεράνο θα πρέπει να μπει φυλακή. Εκτός Ισπανίας, η «απειλή» αυτή εξαφανίζεται.

Εκτός από τις δύο «φοβίες» του, ο 31χρονος διεθνής άσος φαίνεται πως είναι και ξενερωμένος από τη διοίκηση, καθώς θεωρεί ότι δεν τον εκτιμά όσο του αξίζει και πως τα χρήματα που παίρνει είναι πολύ λίγα εν συγκρίσει με άλλους ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον μάνατζερ του και τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, ώστε να λυθεί μια και καλή το θέμα. Πλην της πρωταθλήτριας Ιταλίας, στα υπόψιν του τον έχουν Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ, μια ομάδα από την Τουρκία, την Κίνα και το Ντουμπάι.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x