Euro 2016

«Αυτοκτονία» για Ιρλανδία

Έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της. Η Ιρλανδία ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχε τις ευκαιρίες αλλά δεν πήρε τη νίκη (1-1) κόντρα στη Σουηδία χάρις σε αυτογκόλ του Κλαρκ.

Ανέλπιστο βαθμό πήρε στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου του Euro η Σουηδία. Η ομάδα του Έρικ Χάμρεν, που είχε βασικό για 59 λεπτά τον Μάρκους Μπεργκ στο πλάι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας χάρις σε αυτογκόλ του Κλαρκ (70’). Οι Ιρλανδοί είχαν ανοίξει το σκορ με τον Χούλαχαν στο 48’, ενώ έχασαν και πάρα πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη, πριν έρθει η ισοφάριση.

Το ματς



Οι Ιρλανδοί ήταν ιδιαίτερα διαβασμένοι στο πρώτο μέρος, είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία τους, ενώ ο Ιμπραΐμοβιτς βρισκόταν σε κακό φεγγάρι. Όλα αυτά τα εκμεταλλεύθηκαν και παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο, έφθασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ιρλανδία ήρθε στο 9’ αλλά ο Ίσακσον έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Χέντρικ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ο’ Σι δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 29’ οι Ιρλανδοί απείλησαν ξανά αλλά το σουτ του Μπρέιντι πέρασε λίγο άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Χέντρικ με φοβερό πλασέ λίγο έξω από την περιοχή, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

inner

Το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους ήταν άδικο για τους Ιρλανδούς, ωστόσο κατάφεραν να βάλουν γερές βάσεις για το τρίποντο με την έναρξη της επανάληψης. Ο Κόουλμαν πέρασε με ωραία προσποίηση τον Φόρσμπεργκ, έκανε τη σέντρα και ο Χούλαχαν με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ (48’).

inner

Αυτό το γκολ αφύπνισε τους Σουηδούς που πίεσαν για την ισοφάριση και είχαν δύο μεγάλες στιγμές με τους Φόρσμπεργκ (50’) και Ιμπραΐμοβιτς (60’) να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα εντός εστίας.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών, η Σουδία έφθασε στην ισοφάριση, χάρις σε μια… ευγενική χορηγία του Κλαρκ. Ο κεντρικός αμυντικός της Ιρλανδίας, έστειλε άθελά του έπειτα από σέντρα του Ιμπραΐμοβιτς τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έκανε το 1-1, το οποίο έμελλε να μείνει μέχρι το φινάλε. Τρία λεπτά, μετά, πάντως οι Ιρλανδοί λίγο έλειψε να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Ίσακσον νίκησε από θέση τετ-α-τετ τον Λογνκ.

inner

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο’Νίλ, 4-4-2): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κλαρκ, Ο’ Σι, Μπρέιντι, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (85’ ΜακΓκίντι), Χέντρικ, Χούλαχαν (78’ Κιν), Γουόλτερς (64’ ΜακΚλιν), Λονγκ.

Σουηδία (Έρικ Χάμρεν, 4-4-2): Ίσακσον, Λούστιγκ (45’ Γιόχανσον), Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Όλσον, Κάλστρομ, Λεβίτσκι (86’ Εκντάλ), Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ (59’ Γκουιντέτι), Ιμπραΐμοβιτς.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)



Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x