Ισπανία

Αζάρ: «Προτιμώ να δημιουργώ ευκαιρίες, παρά να σκοράρω»

Περισσότερη ευχαρίστηση προσφέρει η δημιουργία φάσης για ένα γκολ παρά η ίδια γ διαδικασία για τον Έντεν Αζάρ παρά το ότι αυτή ήταν η χειρότερη χρονιά από άποψη επίδοσης με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η στιγμή που μπαίνει το γκολ ανεξάρτητα από το ποιος το βάζει και ποιος κρύβεται από πίσω στη δημιουργία του είναι για τον Έντεν Αζάρ η καλύτερη στιγμή μέσα στον αγώνα, αφού τελικά σημασία έχει η νίκη και όχι τόσο ο σκόρερ.

Παρά το ότι ο ίδιος αποδέχεται πως φέτος είχε τη χειρότερη χρονιά του με την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω, ο Βέλγος μεσοεπιθετικός χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως δημιουργό φάσεων και όχι τόσο ως σκόρερ.

«Το συναίσθημα είναι το ίδιο, όταν βλέπεις τη μπάλα στα δίχτυα. Στο μυαλό μου, δεν σκέφτομαι το να σκοράρω διαρκώς. Κάποιοι παίκτες τώρα σκέφτονται πώς να σκοράρουν. Εγώ; Εγώ είμαι περισσότερο τύπος που μπορεί να δημιουργήσει φάση. Γι’ αυτό μου αρέσει να λέω ότι είμαι περισσότερο ένας παίκτης που δίνει ασίστ παρά μια μηχανή γκολ. Προτιμώ, άλλωστε, να δίνω ασίστ. Αλλά μου αρέσει όταν μπαίνει ένα όμορφο γκολ, ένα γκολ της τελευταίας στιγμής και τελικά κερδίζεις τον αγώνα. Αυτή τη χρονιά κερδίσαμε συλλογικά τον τίτλο. Για εμένα, σε ατομικό επίπεδο, ήταν η χειρότερη χρονιά της ζωής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνής άσος σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της UEFA.com.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x