Ισπανία

Βαλένθια: Deal 322 εκατ. ευρώ για το νέο της «παλάτι»

Τη χρηματοδότηση ύψους 322 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Βαλένθια για το νέο «Μεστάγια».

Σε σούπερ deal για το νέο της γήπεδο έφτασε η Βαλένθια.

Με ανακοίνωσή τους, οι «νυχτερίδες» έκαναν γνωστό ότι εξασφάλισαν το ποσό των 322 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία του νέου τους γηπέδου, το οποίο θα είναι χωρητικότητας 70.000 θέσεων και αισιοδοξούν ότι θα το έχουν έτοιμο το 2027.

Από τα 322 εκατομμύρια, το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης (ύψους 237 εκατ.) θα προέλθει από την έκδοση ομολόγου, ενώ τα 85 εκατ. ευρώ από βραχυπρόθεσμο δανεισμό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχει καταφέρει να πετύχει ποδοσφαιρικό κλαμπ.

«Η εξασφάλιση αυτής της ιστορικής χρηματοδότησης μας ανάβει το "πράσινο φως" για την κατασκευή του νέου Μεστάγια. Ενός σταδίου παγκόσμιας κλάσης που θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη του συλλόγου για γενιές», επεσήμανε ο πρόεδρος της Βαλένθια, Κίατ Λιμ, ο οποίος είναι γιος του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του συλλόγου, Πέτερ Λιμ.

Βαλένθια: Deal 322 εκατ. ευρώ για το νέο της «παλάτι»

Παράλληλα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων της Βαλένθια, το νέο γήπεδο πρόκειται να τριπλασιάσει τα έσοδα του συλλόγου, καθότι θα έχει περισσότερους θεατές, ενώ θα είναι υψηλότερων προδιαγραφών για φιλοξενία και επιπλέον θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα για εμπορική εκμετάλλευση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x