Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Βοήθησε το VAR, αλλά έγινε κατάχρηση»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας θεωρεί χρήσιμο το VAR για να αποφεύγονται τα λάθη, αλλά γίνεται κατάχρηση γιατί οι διαιτητές αποφεύγουν να πάρουν την ευθύνη αποφάσεων.

Αρκετά λάθη έγιναν αλλά και άλλα τόσα αποφεύχθηκαν με την χρήση του VAR στους αγώνες της 13ης αγωνιστικής της Super League.

«Το VAR έδωσε λύσεις σε πολλές περιπτώσεις, αλλά νομίζω πως γίνεται κατάχρηση. Κάποιοι διαιτητές κάνουν υπερβολική χρήση VAR γιατί δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες. Δεν μπορεί να πηγαίνεις με το παραμικρό στο VAR, ή είσαι διαιτητής ή δεν είσαι», τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά η «έκθεση» του έμπειρου καθηγητή διαιτησίας για τους διαιτητές της 13ης αγωνιστικής:

ΠΑΟΚ-Ξάνθη (Φωτιάς): «Είχαμε υπερβολική χρήση του VAR. Ένα τράβηγμα στον Λημνιό είναι παράβαση, αλλά εκτός περιοχής. Σε τρεις περιπτώσεις ακυρώθηκαν γκολ του ΠΑΟΚ σωστά. Ήταν δύσκολες φάσεις, αλλά πήραν σωστή απόφαση οι VARίστες και ο διαιτητής. Έπρεπε όμως να δοθεί πέναλτι στο χέρι που έκανε ο παίκτης της Ξάνθης».

ΑΕΚ-Πανιώνιος (Κουτσιαύτης): «Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, γιατί το σώμα του Ολιβέιρα είναι γυρτό προς τα μπρος. Το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της ΑΕΚ ήταν σωστό, γιατί ο Ευαγγέλου ανατρέπει τον αντίπαλό του».

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (Καραντώνης): «Το γκολ του Σεμέδο στο 63’ σωστά ακυρώθηκε, γιατί είχε κάνει φάουλ. Στο 67’ και στο 68’ ο Καμαρά κάνει φάουλ. Έπρεπε να πάρει δεύτερη κίτρινη και να αποβάλει τον παίκτη του Ολυμπιακού. Στα τελευταία λεπτά, σε ένα σουτ παίκτη του Παναιτωλικού αποκρούει ο Σα και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι στην πτώση παίκτη των γηπεδούχων».

Λαμία-ΟΦΗ (Γκορτσίλας): «Στο 7’ ο δεύτερος βοηθός αν και έχει καλή θέση δεν δικαιολογείται να κάνει λάθος και να δώσει οφσάιντ, ενώ του δίνει ο κανονισμός δικαίωμα να περιμένει. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας, ο Θεοδωρόπουλος, βρίσκει καθαρά τον Μάνο και σωστά δόθηκε το πέναλτι με χρήση VAR. Στο 41’ ο ίδιος βοηθός βιάστηκε πάλι σηκώνοντας οφσάιντ στον Μάνο που καλυπτόταν κόβοντας την επίθεση του ΟΦΗ. Στο 42’ ο Κοροβέσης διεκδικεί την μπάλα, αλλά με το πόδι πατά τον παίκτη της Λαμίας στον αχίλλειο. Είναι ανατροπή και σωστά με χρήση VAR δόθηκε το πέναλτι. Στο 57’ ο Μάνος σε μια διεκδίκηση εντός περιοχής έπεσε, αλλά δεν υπάρχει παράβαση. Όταν δίνεις την εσχάτη των ποινών πρέπει να είσαι 100% σίγουρος, γιατί κάποιοι παίκτες έχουν ταλέντο στο να παίρνουν σφυρίγματα. Η ελαφριά επαφή δεν είναι παράβαση».

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ (Τζοβάρας): «Στο 20ο λεπτό υπάρχει τραυματισμός παίκτη του Αστέρα μετά από παίκτη της ΑΕΛ που χρησιμοποιεί τον αγκώνα. Η φάση ήταν για κίτρινη, όχι για κόκκινη κάρτα, γιατί δεν πάει εσκεμμένα. Στο 45’ δίνεται πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ, γιατί ο παίκτης του Αστέρα χρησιμοποίησε το χέρι του. Με την χρήση του VAR πήρε πίσω σωστά την απόφαση. Σε δύο πτώσεις, του Ουάρντα και του Μπαράλες, δεν υπήρχε παράβαση».

Ατρόμητος-Άρης (Διαμαντόπουλος): «Στο 18’ ζήτησε πέναλτι ο Μανούσος, αλλά ο παίκτης του Άρη έχει καλυμμένο το χέρι στο σώμα και σωστά δεν δόθηκε κάτι. Στο γκολ του Ατρομήτου, ένας παίκτης του Άρη τραβά τον Βέλλιο, αλλά παράβαση δεν υπάρχει. Ο Μπα χτυπά αντίπαλο με ένα μαρκάρισμα. Ήταν κόκκινη κάρτα και θα έπρεπε έστω και με το VAR να την δείξει, γιατί ήταν μπροστά και ο διαιτητής. Το πέναλτι στον Γιακουμάκη από τον Μπα είναι καθαρό».

Βόλος-Παναθηναϊκός (Μανούχος): «Στο 5’ έχουμε πτώση του Χατζηθεοδωρίδη στην περιοχή, αλλά δεν είναι πέναλτι, γιατί πρόκειται για ελαφριά επαφή. Το είδαν λάθος και ο Μανούχος και το VAR. Στο 33’ γίνεται το πέναλτι από τον Δώνη που είναι καθαρό. Ήταν ένα κουτό μαρκάρισμα, θυμίζει την φάση με τον Ελ Καντουρί και τον Ποντένσε στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x