Σοβαρά λάθη στις διαιτησίες των αγώνων του Σαββατοκύριακου και ειδικά στο ντέρμπι «αιωνίων» αλλά και το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ εντόπισε ο Παναγιώτης Βαρούχας. Ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας τόνισε πως ο Μπα έπρεπε να είχε αποβληθεί και πως δεν υπήρχε παράβαση στη φάση που δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό. «Ο Κομίνης έπρεπε να βγάλει στον εαυτό του την κάρτα που έδειξε στον Δώνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα στην εκπομπή των Βάιου Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη:

Αστέρας Τρίπολης-Βόλος (Γκορτζίλας): «Στο 13’ γίνεται ένα πέναλτι, αλλά υπάρχει οφσάιντ στο ξεκίνημα και σωστά η φάση είναι ως μη γενόμενη. Στο 44’ σωστά δόθηκε πέναλτι. Ένα πέναλτι που ζητά ο Αστέρας στο 90’ αποδεικνύεται μέσω VAR πως δεν υπάρχει παράβαση».

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (Κουμπαράκης): «Μετριότητα. Στον πειθαρχικό έλεγχο μηδέν. Στη φάση του Κουτρουμπή με τον Σφιντέρσκι είναι καθαρή κόκκινη και έπρεπε να δώσει ο Κουμπαράκης, όχι κίτρινη. Μετά παίρνει την δεύτερη κίτρινη ο Κουτρουμπής και αποβάλλεται. Δεν έδειξε σεβασμό στον διαιτητή, του τράβηξε το χέρι και ο Κουμπαράκης τον άφησε. Η πρώτη κίτρινη του Εσίτι είναι σωστή, στη δεύτερη πέφτοντας κάνει ένα διπλό ψαλιδάκι και εγκλωβίζει το πόδι του αντιπάλου. Σωστή η αποβολή για την συμπεριφορά του Εσίτι. Η συμπεριφορά του δεν αρμόζει για ποδοσφαιριστή».

Άρης-ΑΕΚ (Κουλμπάκοφ): «Δεν μπορείς να βάζεις στο Άρης-ΑΕΚ ξένο διαιτητή και στο ντέρμπι αιωνίων να βάζεις Έλληνα. Το γκολ του Μάνταλου σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η άποψή μου είναι πως τα στιγμιαία κρατήματα δεν είναι παραβάσεις. Ο Σιμόες έχει αρχίσει και πέφτει πριν τον ακουμπήσει ο αντίπαλος. Πρέπει να υπάρχει ένα εσκεμμένο παρατεταμένο σπρώξιμο. Και στην πτώση του Λιβάγια δεν υπάρχει παράβαση».

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Κομίνης): «Μια από τις αιτίες του ερχομού των ξένων διαιτητών είναι και η χρησιμοποίηση του Κομίνη, που σε πολλά παιχνίδια έχει κάνει τα… ακατόρθωτα. Η συνεχής χρησιμοποίηση ενός διαιτητή δημιουργεί σκέψεις. Αυτός που κάνει ορισμούς πρέπει να είναι προσεκτικός. Το κράτημα του Κουρμπέλη στον Καμαρά είναι στιγμιαίο. Για μένα δεν είναι παράβαση αφού δεν είναι παρατεταμένο. Η πρώτη κίτρινη του Μπα ήταν σωστή, ενώ στο 44’ πατά το πόδι του Ανουάρ και έπρεπε να αποβληθεί. Δεν είδα την Κουρομπύλια να σηκώνει σημαία στη φάση του πέναλτι. Το φάουλ στο Βαλμπουενά που δόθηκε και μετά έγινε πέναλτι δεν υπάρχει. Ο VAR ήταν υποχρεωμένος να του πει αν είναι μέσα ή έξω από την περιοχή. Ο Κομίνης έπρεπε να βγάλει την κάρτα που έδειξε στον Δώνη και να τη δείξει στον εαυτό του. Ορίζεται διαρκώς και δημιουργεί συνεχή προβλήματα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube