Ελλάδα

Βεατρίκη Σαρρή: Η πρώτη Ελληνίδα της Premier League στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία της Premier League μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM για τη μεταγραφή της στην Μπέρμιγχαμ και το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια που έφτασε στα σαλόνια της Premier League, Βεατρίκη Σαρρή, μίλησε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο για τη μεταγραφή της από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Μπέρμιγχαμ και την κατάσταση στο ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά και για το όνειρο που έχει με την Εθνική ομάδα γυναικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Βεατρίκη Σαρρή στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ»:
Για τον λόγο που πήγε στην Αγγλία: «Η μητέρα μου είναι Αγγλίδα, αλλά είχα και πάντοτε όνειρο να παίξω στην Αγγλία. Όταν τελείωσα το σχολείο είχα ήδη αποφασίσει να σπουδάσω και να παίξω ποδόσφαιρο στην Αγγλία».

Για το πώς κατέληξε να ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο: «Ήμουν ανάμεσα στο στίβο και στο ποδόσφαιρο και στα 12 διάλεξα το ποδόσφαιρο. Έπαιζα μικρή ποδόσφαιρο στο σχολείο, στο χωριό, με τον αδερφό μου κι έτσι γράφτηκα στη συνέχεια σε μια ακαδημία».

Για την ποδοσφαιρική θητεία της στην Ελλάδα και τη συμμετοχή της στην Εθνική ομάδα: «Ναι, έχω παίξει στον ΑΟ Χανια για 6 χρόνια. Είμαι στην Εθνική από τα 15 και μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι για μένα».

Για το αν υπάρχει στην Ελλάδα προοπτική εξέλιξης του γυναικείου ποδοσφαίρου: «Υπάρχει διάθεση μόνο από τις αθλήτριες, όχι από την Ομοσπονδία. Ο μόνος τρόπος για να ανέβει το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι να φτιάξουν γυναικείο τμήμα οι μεγάλοι σύλλογοι».

Για την μεταγραφή της από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Μπέρμιγχαμ
: «Είναι τεράστια εξέλιξη για μένα, γιατί ξεκίνησα από την 4η εθνική και έφτασα στην Πρέμιερ Λιγκ. Νομίζω μάλιστα ότι είμαι η μόνη παίκτρια στην Αγγλία που το ΄χει καταφέρει».

Για το ποιές είναι οι φιλοδοξίες της: «Να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ σε συλλογικό επίπεδο και να φτάσουμε με την Εθνική Ελλάδος σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, ίσως σε ένα Μουντιάλ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x