Ιταλία

Βήμα σωτηρίας για την Σαμπντόρια, «χαρακίρι» για Λέτσε

Η Σαμπντόρια πέρασε με το εμφατικό 3-1 από την έδρα της Ουντινέζε και έκανε... άλμα παραμονής, με την Λέτσε την ίδια ώρα να χάνει τα «άχαστα» και να «κολλάει» στην έδρα της Κάλιαρι (0-0).

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη και μεγάλο βήμα παραμονής από την Σαμπντόρια που πέρασε με το εμφατικό 3-1 από την έδρα της Ουντινέζε, την έπιασε στους 35 βαμούς και βρίσκεται στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μάλιστα, αυτή η σπουδαία επικράτηση για τους Γενοβέζους ήρθε με ανατροπή που δεν... μάσησαν από το γκολ του Λαζάνια στο 37' και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφεραν το σκορ στα ίσα με τον Κουαλιαρέλα. Στο 84ο λεπτό δε βρήκαν και δεύτερο τέρμα με τρομερό ανάποδο ψαλίδι του Μπονατσόλι, τρία λεπτά αργοτερα είχαν... άγιο αφού το γκολ του Νούιτινκ δεν μέτρισε μετά από εξέταση του VAR για χέρι και ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι στις καθυστερήσεις έβαλε και αυτός την... πινελιά του (1-3).

Στη Σαρδηνία, η Κάλιαρι έμεινε στο 0-0 με την Λέτσε με το αποτέλεσμα να αφήνει τους φιλοξενούμενους στη ζώνη του υποβιβασμού και στο -1 από τη Τζένοα. Η Λέτσε, πάντως, μπορεί να τα βάζει με τον... εαυτό της αφού οι παίκτες της πέταξαν στα σκουπίδια μπόλικες ευκαιρίες στην επανάληψη. Είτε δεν έβρισκαν στόχο, είτε έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό Κράνιο που έβαλε το... χεράκι του όποτε χρειάστηκε κρατώντας το μηδέν.

Τρελό ματς στην Πάρμα, με την ομάδα του Ρομπέρτο Νταβέρσα να γυρίσει από την... κόλαση κόντρα στην Μπολόνια που βλέπει μετά το σημερινό 2-2 την Ευρώπη να «πετάει». Ντανίλο (3') και Σοριάνο (16') με δύο γρήγορα γκολ σόκαραν τους γηπεδούχους, που για ακόμη μία φορά ήταν αγνώριστοι στην έδρα τους και απέδιδαν κακό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις συνέβησαν... αναπάντεχα πράγματα! Αρχικά στο 90'+3' ο Κούριτς μείωσε σε 2-1, με τους γηπεδούχους να μην τα παρατάνε και να δικαιώνονται δύο λεπτά αργότερα με τον Ινγκλέζε να διαμορφώνει το τελικό σκορ και να... τεζάρει την ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Με τον Κουτρόνε να σκοράρει... at the buzzer και να κλέβει τον βαθμό, η Φιορεντίνα ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 με την Βερόνα, που κλώτσησε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την Ευρώπη! Ο Φαραόνι με υπέροχο τελείωμα στο 18ο λεπτό είχε δώσει το προβάδισμα στη Βερόνα, με τους παίκτες της να μην καθαρίζουν το ματς, να οπισθοχωρούν και τελικά να το πληρώνουν!

Αναλυτικά, η 32η αγωνιστική

Σάββατο 11 Ιουλίου
Λάτσιο-Σασουόλο 1-2
(33' Λουίς Αλμπέρτο - 52' Ρασπαντόνι, 90' Καπούτο)

Μπρέσια-Ρόμα 0-3
(48' Φάτσιο, 62' Κάλινιτς,74' Τζανιόλο)

Γιουβέντους-Αταλάντα 2-2
(55' πεν, 90' πεν, Ρονάλντο-16' Ζαπάτα, 81' Μαλινόσκι)

Κυριακή 12 Ιουλίου
Τζένοα-ΣΠΑΛ 2-0
(23' Πάντεφ, 54' Σένε)

Πάρμα-Μπολόνια 2-2
(90'+3' Κούρτιτς, 90'+5' Ινγκλέζε / 3' Ντανίλο, 16 Σοριάνο)

Φιορεντίνα-Βερόνα 1-1
(90'+6' Κουτρόνε / 18' Φαραόνι)

Κάλιαρι-Λέτσε 0-0
Ουντινέζε-Σαμπντόρια 1-3
(37' Λαζάνια / 45'+1' Κουαλιαρέλα, 84' Μπονατσόλι, 90'+4' Γκαμπιαντίνι)

Νάπολι-Μίλαν 22:45

Δευτέρα 13 Ιουλίου
Ίντερ-Τορίνο 22:45

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x