Ισπανία

Εγκαταλείφθηκε η υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης στον Βινίσιους λόγω έλλειψης στοιχείων

Η υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης στον Βινίσιους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της περασμένης σεζόν με την Οσασούνα, εγκαταλείφθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων.

Χωρίς καμία εξέλιξη μπήκε στο αρχείο η υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης στον Βινίσιους.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη σεζόν τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την Οσασούνα στο στάδιο «Ελ Σαντάρ», όπου on camera μπορεί να ακουστεί κάποιος από το πλήθος να φωνάζει ρατσιστικές προσβολές στον Βραζιλιάνο εξτρέμ. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να αρχειοθετήσει την υπόθεση, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη.

«Από όσα έγιναν, είναι σαφές ότι τα γεγονότα θα μπορούσαν να συνιστούν έγκλημα, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να γνωρίζουμε την ταυτότητα των δραστών. Συνεπώς, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 641.2 του Ποινικού Δικονομικού Νόμου είναι σκόπιμο να συμφωνηθεί η προσωρινή απόλυση και, σύμφωνα με το άρθρο 634 του ίδιου νομικού κειμένου, να μην εκκρεμεί διαδικασία, το αρχείο των ενεργειών αυτών», ανέφεραν συγκεκριμένα από την εισαγγελεία της Παμπλόνα.

Ενώ γενικά έχει γίνει μια πιο συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στα ισπανικά γήπεδα, υπάρχει ο κίνδυνος η ατιμωρησία να δώσει σε άλλους πιθανούς δράστες τη δυνατότητα να κάνουν ανάλογες πράξεις, έχοντας την «κάλυψη» της ανωνυμίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x