Πορτογαλία

Βλαχοδήμος: «Σωστή απόφασή μου να πάω στον Παναθηναϊκό»

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν ξεχνά τον Παναθηναϊκό.

Ευγνώμων στον Παναθηναϊκό που του έδωσε την ευκαιρία να επαναπατριστεί αλλά και να πάρει μια μεγάλη μεταγραφή στην Μπενφίκα δήλωσε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος σε συνέντευξή του στην Πορτογαλία.

«Πιστεύω ότι εκείνη την εποχή ήταν η σωστή απόφαση για μένα να μετακομίσω στην Αθήνα. Μου άρεσε πολύ το σχέδιο που είχε ο Παναθηναϊκός για μένα», είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής γκολκίπερ και πρόσθεσε: «Και για μένα ήταν καλό να φύγω από τη χώρα, να μετακομίσω στην Ελλάδα. Να είμαι μόνος μου και να ανοίγω τα φτερά μου. Νομίζω ότι ήταν μια εύκολη απόφαση επίσης. Κατέληξα να έχω την ευκαιρία να παίξω με τον αδερφό μου (σ.σ: Παναγιώτη) ξανά στην ίδια ομάδα. Είναι περίεργο συναίσθημα μερικές φορές. Αν παίζουν και οι δύο και παίζουν καλά, είναι πάντα καλά και όλα είναι φανταστικά. Αλλά αν κάποιος δεν παίζει, στενοχωριέσαι γι' αυτόν, απλά πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Απολαύσαμε πραγματικά τον χρόνο μας μαζί», πρόσθεσε

Όσο για την Μπενφίκα, ο Βλαχοδήμος επισήμανε: «Για μένα ήταν σαν να έκανα το επόμενο βήμα. Η Πορτογαλία έχει πάντα πολύ ταλαντούχους παίκτες και παρατηρώ ότι σε αυτή τη χώρα όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται και στα παιδιά και στον τρόπο παιχνιδιού τους. Ήθελα να παίξω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, σε μεγάλες διοργανώσεις και να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο. Ήταν το επόμενο βήμα μου, ήθελα να εξελιχθώ. Αυτή ήταν η ιδέα μου και ο τρόπος σκέψης μου».

Για το γεγονός ότι μεγάλωσε στη Γερμανία και φόρεσε τη φανέλα των μικρών εθνικών ομάδων της χώρας, αλλά τελικά επέλεξε την ελληνική Εθνική ομάδα, είπε: «Καταρχάς, πάντα ένιωθα ότι είμαι Έλληνας. Πέρασα υπέροχα με τις μικρές ομάδες της εθνικής Γερμανίας. Ήταν επιτυχημένα χρόνια, έπαιξα σε μεγάλες διοργανώσεις. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα. Όταν σκέφτομαι; Μερικές φορές είναι στα ελληνικά, άλλες στα γερμανικά, είναι ένα χάος, ένα μείγμα και των δύο», ανέφερε ακόμη ο Βλαχοδήμος, ο οποίος μιλώντας για τις ρίζες του υπογράμμισε: «Είναι πάντα καλό να γυρνάς σπίτι, γιατί είναι η οικογένειά μου εκεί, οι φίλοι μου. Η μητέρα μου μετακόμισε όταν ήταν δύο ετών, οπότε μεγάλωσε στη Γερμανία. Μετά από αυτό, νομίζω ότι ο πατέρας μου πήγε στη Γερμανία στην ηλικία είκοσι ετών. Αργότερα γεννηθήκαμε εγώ με τον αδερφό μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x