Γερμανία

Κλίνσμαν: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση»

Εμφανώς συγκινημένος παρουσιάστηκε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας ο Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο 42χρονος τεχνικός αποφάσισε να μην συνεχίσει το πετυχημένο του έργο στον πάγκο της «Νασιονάλμανσαφτ» και όπως είπε οι κύριοι λόγοι έχουν να κάνουν με τη μόνιμη διαμονή της οικογένειάς του στην Καλιφόρνια, αλλά και την μεγάλη του κόπωση

Εμφανώς συγκινημένος παρουσιάστηκε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας ο Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο 42χρονος τεχνικός αποφάσισε να μην συνεχίσει το πετυχημένο του έργο στον πάγκο της «Νασιονάλμανσαφτ» και όπως είπε οι κύριοι λόγοι έχουν να κάνουν με τη μόνιμη διαμονή της οικογένειάς του στην Καλιφόρνια, αλλά και την μεγάλη του κόπωση.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Η επιθυμία μου να επιστρέψω κοντά στην οικογένειά μου και να ζήσω ξανά μια φυσιολογική ζωή ήταν μεγάλη. Ένας ακόμη λόγος που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι ότι μετά από δύο χρόνια όπου έδωσα τόση πολλή ενέργεια σε αυτή την αποστολή, πιστεύω πως δεν έχω τις δυνάμεις για να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό. Αισθάνομαι εξουθενωμένος και θα χρειαστώ έξι μήνες διακοπών για να συνέλθω», τόνισε σχετικά ο Κλίνσμαν, ενώ ερωτηθείς αν εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού των ΗΠΑ, απάντησε πως δεν θα εργαστεί πουθενά το προσεχές εξάμηνο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες για τα δύο αυτά υπέροχα χρόνια. Δεν κατάφερα να επικοινωνήσω με όλους τους παίκτες ακόμη, αλλά θα το κάνω για να τους ευχαριστήσω για αυτή τη θαυμάσια εμπειρία που μοιραστήκαμε», προσέθεσε ο Γιούργκεν Κλίνσμαν συγκρατώντας μετά βίας τα δάκρυά του.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως διάδοχός του στο τιμόνι των «πάντσερ» θα είναι ο μέχρι τώρα συνεργάτης του, Γιόακιμ Λεβ. «Η πιο λογική επιλογή ήταν να ζητήσουν από τον Γιόακιμ Λεβ να οδηγήσει την ομάδα στο μέλλον. Χαίρομαι πολύ που αποδέχτηκε την πρόκληση. Δεν τον αντιμετώπισα ποτέ σαν βοηθό μου, αλλά σαν ισότιμο συνεργάτη. Ίσως ο δικός μου ρόλος να ήταν περισσότερο εποπτικός».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x