Γερμανία

Και όποιος αντέξει: Χαμός στην Bundesliga με οκτώ ομάδες σε απόσταση πέντε βαθμών!

Άκρως συναρπαστική προβλέπεται η μάχη της Ευρώπης στην Bundesliga, όπου οκτώ ομάδες βρίσκονται σε απόσταση πέντε, μόλις, βαθμών.

Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, όμως στην Bundesliga προβλέπεται μάχη μέχρις εσχάτων για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Τα διεκδικούν, βλέπετε, δέκα ομάδες!

Και εξηγούμαστε. Σίγουρα Μπάγερν Μονάχου (46β.) και Ντόρτμουντ (40β.) έχουν εξασφαλίσει, κατά μία έννοια, την παρουσία τους στην τετράδα και συνάμα στο Champions League, όμως από εκεί και πέρα ακολουθεί... χάος, με οκτώ συλλόγους σε απόσταση πέντε, μόλις, βαθμών.

Συγκεκριμένα, μετά από 19 αγωνιστικές, η Λεβερκούζεν είναι 3η με 32 βαθμούς και ακολουθούν στο -1 Χόφενχαϊμ και Ουνιόν Βερολίνου.

Bundesliga: Οκτώ ομάδες σε απόσταση πέντε βαθμών

Την 6η θέση καταλαμβάνει η Φράιμπουργκ, με 30 βαθμούς, ενώ από 28 έχουν οι Λειψία, Κολωνία και από 27 Μάιντς και Άιντραχτ Φρανκφούρτης – με την τελευταία να έχει ματς λιγότερο.

Η 3η και η 4η θέση δίνουν εισιτήρια για το Champions League, με την 5η να στέλνει στους ομίλους του Europa και την 6η στα προκριματικά του Conference. Μένει ασφαλώς ακόμη μία θέση για τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, η οποία θα πάει στον Κυπελλούχο.

Εάν αυτός έχει ούτως ή άλλως εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή έξοδο, όπως συμβαίνει συνήθως, τότε ο 5ος και ο 6ος οδηγούνται στο Europa και ο 7ος στο Conference.

Ασφαλώς Κολωνία και Μάιντς δείχνουν ως οι... αδύναμοι κρίκοι, ωστόσο δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μπροστά τους, σε αντίθεση με Λεβερκούζεν, Λειψία και Άιντραχτ, συνεπώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους – όπως και για τις Χόφενχαϊμ, Ουνιόν και Φράιμπουργκ.

Και ας μην ξεχνάμε ότι πιο πίσω βρίσκονται οι Γκλάντμπαχ (12η, 22β.) και Βόλφσμπουργκ (14η, 21 β.), που έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους μέχρι τώρα και αν συνέλθουν με κάποιο μικρό σερί στη συνέχεια, όλα είναι πιθανά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x