Γερμανία

«Δίπλωσε» τις νίκες της στο Αμβούργο και παραμένει στην Bundesliga η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου!

Εάν και το Αμβούργο προηγήθηκε, η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου επικράτησε και εκτός έδρας (1-3) και έτσι θα παραμείνει για 4η σερί σεζόν στην Bundesliga.

Και του χρόνου στα «σαλόνια» η Στουτγκάρδη, ούτε τώρα το Αμβούργο!

Η ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου -ο οποίος για ακόμα μία φορά αγωνίστηκε βασικός- δίπλωσε τις νίκες στα μπαράζ παραμονής/ανόδου στην Bundesliga, επικρατώντας 3-1 στο «Volksparkstadion» μετά το 3-0 στην έδρα της.

Μάλιστα, το έπραξε με ανατροπή και ίσως με ένα μικρό... άγχος στο ξεκίνημα. Κι αυτό διότι οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6' με διαγώνια σουτάρα εκτός περιοχής (δοκάρι και μέσα) από τον Κίτελ. Παρόλα αυτά, με το έργο τους για ανατροπή να είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο, δεν κατάφεραν να χτίσουν πάνω στο μομέντουμ τους.

Κι αν στο 17' το τέρμα της Στουτγκάρδης με τον Γκιρασί δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος αύξησαν την πίεσή τους φτάνοντας στην ανατροπή. Σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων τους ο Μιλό. Αρχικά, με το ξεκίνημα (48'), με ωραία ανάπτυξη και κοντινό τελείωμα από τον Γάλλο χαφ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 64' αξιοποίησε τη… φάβα του αντίπαλου πορτιέρε, Ντανιέλ Φερνάντες, γράφοντας προ κενής εστίας το 1-2. Πλέον το παιχνίδι ήταν… διαδικαστικό και αυτόματα αρκετά ανοικτό, με την ομάδα του Σεμπαστιάν Χένες να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις (90'+7') με τον Σίλας.

Έτσι, η Στουτγκάρδη θα παραμείνει στην Bundesliga για 4η σερί σεζόν, εν αντιθέσει με το Αμβούργο που για ακόμα μία φορά έφτασε κοντά στην επιστροφή, παραμένοντας όμως για 6η σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x