Γερμανία

Έσπασε τα κοντέρ η Bundesliga

Τα κέρδη από το… μονοπώλιο που η ίδια δημιούργησε απολαμβάνει από χθες η Bundesliga κι όσοι σχετίζονται με την επανέναρξή της.

Ήταν δεδομένο πως όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα στρέψει αυτό το Σαββατοκύριακο την προσοχή στη Γερμανία, λόγω της επανέναρξης της Bundesliga. Πρόκειται, άλλωστε, για το πρώτο πρωτάθλημα στην Ευρώπη που προχώρησε στην τολμηρή αυτή κίνηση, αφού και η διαχείριση της χώρας σε αυτή την περίοδο της κρίσης ήταν η ενδεδειγμένη από κάθε άλλη τέτοιων… κυβικών.

Περιέργεια, αγωνία και απλή αγάπη για το άθλημα ήταν μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους οι φίλαθλοι συντόνισαν τον δέκτη τους στην πρώτη ποδοσφαιρική δραστηριότητα εν μέσω κορωνοϊού, πόσω μάλλον όταν στο πρόγραμμα υπήρχε και το σπουδαίο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Σάλκε.

Μπορεί, λοιπόν, το φόντο να προκαλούσε από μελαγχολία μέχρι… θλίψη λόγω της απουσίας των οπαδών στις εξέδρες, αλλά το μήνυμα εστάλη και το ποδόσφαιρο αρχίζει και κάνει τα πρώτα του δειλά βήμα για την επιστροφή. Την ίδια ώρα οι Γερμανοί απολαμβάνουν τα κέρδη από αυτή τη συντονισμένη προσπάθειά τους.

Μόνο το Σάββατο πάνω από 160 χώρες συντονίστηκαν ώστε να παρακολουθήσουν την παράλληλη μετάδοση των αγώνων, με το τηλεοπτικό δίκτυο που έχει τα δικαίωματα (Sky) να μετρά συνολικά 3,7 εκατ. τηλεθεατές μόνο στα κανάλια που είναι επί πληρωμή, αριθμός που είναι πάνω από τον διπλάσιο σε ένα οποιοδήποτε Σάββατο του παρελθόντος, που υπήρχε ανταγωνισμός από άλλες χώρες. Παράλληλα, περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι συντονίστηκαν στο ελεύθερο κανάλι που έδειχνε σε παράλληλη μετάδοση όλους τους αγώνες, κάτι που θα συμβεί και την επόμενη εβδομάδα.

Εκτός των άλλων, η Bundesliga είχε και την πιο αποδοτική διαφήμιση χωρίς καν να πληρώσει ευρώ. Παίκτες όπως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Κίλιαν Εμπαπέ, Ιλκάι Γκουντογκάν μέσω των κοινωνικών τους μέσων δικτύωσης ενημέρωσαν ότι βλέπουν ζωντανά το ντέρμπι Ντόρτμουντ-Σάλκε, εκδηλώνοντας τη μεγάλη τους χαρά για το γεγονός ότι βλέπουν έπειτα από πολύ μεγάλο διάστημα ποδόσφαιρο.

Ανησυχία για τις κινήσεις της επόμενης μέρας, σαφώς και υπάρχει, αλλά όπως είπε και ο Τόνι Κρόος «αν δεν τα καταφέρουν οι Γερμανοί, τότε δεν θα μπορέσει καμία άλλη χώρα»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x