Γερμανία

Ασύλληπτο: Πιο πολλές ομάδες Β' και Γ' κατηγορίας παρά της Bundesliga στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας!

Μειοψηφία οι ομάδες της Bundesliga στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, καθώς μόλις τρεις από τις οκτώ αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία.

Για μία ακόμη χρονιά το Κύπελλο Γερμανίας επιβεβαιώνει πως είναι ο απόλυτος θεσμός των εκπλήξεων.

Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς πως από τις οκτώ ομάδες που έχουν κλείσει θέση για τα προημιτελικά, μόλις οι τρεις αγωνίζονται στην Bundesliga!

Λεβερκούζεν, Στουτγκάρδη και Γκλάντμπαχ είναι οι μοναδικές που... επιβιώνουν ακόμα, την ώρα που η Β' κατηγορία έχει τέσσερις εκπροσώπους (Φορτούνα Ντίσελντορφ, Σεντ Πάουλι, Χέρτα Βερολίνου και Καϊζερλάουτερν) ενώ η Γ' μία (Ζαάρμπρικεν).

Συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν η κλήρωση της 10ης Δεκεμβρίου, όποτε θα μάθουμε και τα ζευγάρια των "8".

Η τελευταία φορά δε που είχαμε 3/8 από τα σαλόνια σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, ήταν τη σεζόν 2003/04, με Μπάγερν Μονάχου, Γκλάντμπαχ και Βέρντερ Βρέμης να φτάνουν ως τα προημιτελικά και την τελευταία να κατακτά εντέλει τον τίτλο, νικώντας 3-2 την Αάχεν.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως καμία εκ των ομάδων που κατέκτησαν τον τίτλο του DFB-Pokal τα τελευταία 25 χρόνια δεν συνεχίζει στον φετινό θεσμό!

Κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά μετά το 1997, όταν το είχε πάρει η Στουτγκάρδη, θα δούμε να σηκώνει την κούπα ομάδα εκτός των Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψίας, Σάλκε, Βέρντερ, Άιντραχτ, Βόλφσμπουργκ και Νυρεμβέργης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x