Γερμανία

Η… υπομονή του Καπίνο μέχρι το 2020 και η διαδοχή του Παβλένκα

Ο Στέφανος Καπίνο συνεχίζει να δουλεύει, παίζοντας σποραδικά όπως χθες το βράδυ, και περιμένει την ευκαιρία του να γίνει βασικός στη Βέρντερ ή να αποχωρήσει από τη Βρέμη το επόμενο καλοκαίρι!

Η διαπίστωση δεν είναι καινούργια: στο πρόσωπό του Στέφανου Καπίνο, η Βέρντερ Βρέμης έχει στο ρόστερ της έναν αναπληρωματικό τερματοφύλακα που διαθέτει όλα τα προσόντα για να γίνει βασικός.

Στην ήττα των «πράσινων» από την Ζανκτ Πάουλι με 1-0, χθες το βράδυ στο «Μίλερντορ Στάντιουμ», ο Έλληνας διεθνής τα φανέρωσε… ξανά, σε αρκετές περιπτώσεις!

Το γεγονός ότι ο Καπίνο δεν θέλει να κάθεται στον πάγκο για… πάντα, είναι προφανές. Παρόλα αυτά, δεν θα υπάρξει μονομαχία του με τον Γίρι Παβλένκα για το ποιος θα είναι το «νούμερο ένα» στην Βέρντερ. Ωστόσο, ο 25χρονος πορτιέρο, μπορεί να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει από την σεζόν 2020/21…

«Ο Γίρι Παβλένκα είναι το ξεκάθαρο νούμερο ένα και με τον “Κάπι” διαθέτουμε ένα εκπληκτικό νούμερο δύο», είναι η πεποίθηση του Φλόριαν Κόφελντ για την παρούσα κατάσταση. Δείχνοντας πως δεν προτίθεται να προβεί σε αλλαγές.

Ιεραρχία την οποία σέβεται απόλυτα και ο ίδιος ο Καπίνο: «Φυσικά, ο καθένας θέλει να παίζει, αλλά όταν ανανέωσα το συμβόλαιό μου ήξερα ότι ο Γίρι ήταν εδώ και θα είναι ο βασικός. Είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Bundesliga. Μαθαίνω από αυτόν, εκείνος μαθαίνει από εμένα, έχουμε μια πραγματικά καλή σχέση και αυτό είναι σημαντικό».

Ο προβιβασμός του σε «νούμερο ένα» της ομάδας του γερμανικού Βορρά παραμένει για τον ίδιο ένα δεδηλωμένος στόχος. «Κατ εμέ, είναι σημαντικό να είμαι εκεί, αν ο Γίρι αποχωρήσει από την ομάδα», σχολιάζει ο «Κάπι».

Άλλωστε, το σενάριο να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του ο Παβλένκα μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, είναι ρεαλιστικό και υπαρκτό. Όπως, σε αυτή την περίπτωση, είναι και το πλάνο να είναι ο Καπίνο ο διάδοχός του!

«Αν συνεχίσω να παίζω, είμαι πεπεισμένος ότι τότε θα γίνω εγώ βασικός. Αλλά, φυσικά, θα πρέπει να το αποδείξω ξανά και ξανά, σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση», αναφέρει επί του θέματος.

Παρά τις φιλοδοξίες του, όμως, η εν λόγω προοπτική δεν του αποσπά την ηρεμία: «Είχα μερικά προβλήματα στις προηγούμενες ομάδες μου, αλλά εδώ έχω πραγματικά καλή σχέση με τον Φλο (σ.σ. τον κόουτς Κόφελντ), και, κυριότερα, μια πραγματικά καλή σχέση με τον Κίκι (σ.σ. τον προπονητή τερματοφυλάκων Κίκι Φάντερ). Με κάνει καλύτερο κι αυτό είναι πιο σημαντικό από το να πάρω μερικά παιχνίδια ακόμα τώρα».

Για το πόσο ακόμα θα είναι δυνατό να βελτιώνεται, χωρίς να παίρνει σταθερό χρόνο συμμετοχής, ο Καπίνο απαντάει ξεκάθαρα: «Μέχρι το καλοκαίρι». Μετά, προς όφελός του, θα λάβει χώρα η αλλαγή σκυτάλης στα γκολπόστ της Βέρντερ, παρότι ο ίδιος ανοιχτά δεν στέλνει τελεσίγραφο αλλά αντ’ αυτού σημειώνει διπλωματικά: «Θα δούμε τι θα συμβεί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη Βέρντερ και αν συνεχίσω να δουλεύω έτσι, τότε θα προκύψει».

Αν παρόλα αυτά ο Παβλένκα παραμείνει στη Βρέμη, επειδή καμία ομάδα που να παίζει στο Champions League δεν τον αποκτήσει για βασικό, η αποχώρηση του Καπίνο θα είναι η λογική συνέχεια…

Αυτό, επίσης, ενδεχομένως να έχει ήδη συζητηθεί στο περιθώριο της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Η… πολυτέλεια της συνύπαρξης του Παβλένκα με τον Καπίνο πιθανότατα θα σταματήσει να υφίσταται για τη Βέρντερ το 2020. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x