Γερμανία

Καϊζερσλάουτερν-Λεβερκούζεν: Τελικός Κυπέλλου με ξεκάθαρο φαβορί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου

Λεβερκούζεν και Καϊζερσλάουτερν κοντράρονται απόψε το βράδυ (21:00), στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου!

Ώρα τελικού Κυπέλλου στη Γερμανία, με Μπάγερ Λεβερκούζεν και Καϊζερσλάουτερν να τίθενται αντιμέτωπες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου (21:00, Cosmote Sport 2) με φόντο την κατάκτηση της πολυπόθητης κούπας!

Αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί τη Λεβερκούζεν, η οποία πριν από μερικές μέρες στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, καταφέρνοντας μάλιστα το σπουδαίο της επίτευγμα χωρίς να κάνει ούτε μία ήττα στη φετινή Bundesliga (28 νίκες, 8 ισοπαλίες).

Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη (22/5) η Αταλάντα ανάγκασε την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο στην πρώτη ήττα της για τη φετινή σεζόν, με τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν την επιβλητική νίκη με 3-0 στην Ιρλανδία και στο Δουβλίνο, κατακτώντας το Europa League. Πλέον, η Λεβερκούζεν θέλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ιστορική για εκείνη σεζόν και να στεφθεί Κυπελλούχος Γερμανίας για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 1993.

Αυτή θα είναι πέμπτη εμφάνισή της σε τελικό DFB Pokal, ενώ για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε κατά σειρά Τεουτόνια Ότεσεν (8-0), Σαντχάουζεν (5-2), Πέντερμπορν (3-1), Στουτγκάρδη (3-2) και Φορτούνα Ντίσελντορφ (4-0).



Από την άλλη, η Καϊζερσλάουτερν θέλει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη μαγική πορεία της στο φετινό Κύπελλο, ολοκληρώνοντας τον άθλο της με μια νίκη κόντρα στην κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα της χώρας στη φετινή σεζόν! Παρότι δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές της στη 13η θέση και μόλις 7 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, στο DFB Pokal κατάφερε να κάνει την έκπληξη, διεκδικώντας το τρόπαιο για τρίτη φορά της ιστορίας της! Αυτή θα είναι η όγδοη εμφάνισή της σε τελικό Κυπέλλου, με τελευταία παρουσία της το 2003.

Για να φτάσει ως εδώ, η Καϊζερσλάουτερν αρχικά απέκλεισε την ερασιτεχνική Ροτ-Βάις Κόμπλεζ (5-0), ενώ στη συνέχεια άφησε εκτός Κολωνία (3-2), Νυρεμβέργη (2-0), Χέρτα Βερολίνου (3-1) και Σαάρμπρικεν (2-0).



Τελευταία συνάντηση των δύο φετινών φιναλίστ πριν από 9 χρόνια, ξανά στο Κύπελλο, με τη Λεβερκούζεν να πανηγυρίζει τη νίκη με 2-0 στην παράταση (0-0 καν. διάρκεια) και να παίρνει την πρόκριση στην ημιτελική φάση εκείνης της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x