Γερμανία

Τεντέσκο ο… εκλεκτός για τον πάγκο της Λειψίας

Στον Ντομένικο Τεντέσκο φαίνεται πως έχει καταλήξει η διοίκηση της Λειψίας, για να αντικαταστήσει τον Τζέσε Μαρτς στην τεχνική ηγεσία, σύμφωνα με πληροφορίες από την Γερμανία.

Βρέθηκε ο διάδοχος του Τζέσε Μαρτς, που απολύθηκε πρόσφατα από τον πάγκο της Λειψίας, με τον Ντομένικο Τεντέσκο να είναι η επιλογή της διοίκησης των «κόκκινων ταύρων», σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Κicker».

Ο 36χρονος τεχνικός οδήγησε την Σπαρτάκ Μόσχας στην δεύτερη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος κι ως εκ τούτου στο Champions League, την περασμένη σεζόν.

Ωστόσο, αποφάσισε να μην επεκτείνει το συμβόλαιό του με τους «σιδηροδρομικούς» για οικογενειακούς λόγους και έμεινε ελεύθερος έκτοτε.

Ο Τεντέσκο δούλεψε ως πρώτος προπονητής στην Σάλκε από το 2017 μέχρι το 2019, ενώ προηγουμένως υπήρξε κόουτς στις ακαδημίες της Χόφενχαϊμ και τη; Στουτγκάρδης.

Η Λειψία εξέτασε και άλλες περιπτώσεις, με χαρακτηριστικότερη αυτή του Ρόγκερ Σμιντ, ο οποίο ωστόσο προτίμησε να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με την Αϊντχόφεν.

Έτσι, οι Σάξονες κατέληξαν στον Τεντέσκο, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει την ομάδα μέσα πριν την «διαβολοβδομάδα» και τα ματς με Γκλάντμπαχ, Άουγκσμπουργκ και Αρμίνια Μπίλεφελντ, με στόχο την κατάληξη της τέταρτης θέσης, που οδηγείς το επόμενο Champions League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x