Γερμανία

Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι δύο βήματα μακριά από την εξάλειψη του… Νεβερκούζεν!

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου προκρίθηκε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, με τον Τσάμπι Αλόνσο να έχει μοναδική ευκαιρία να φέρει επιτέλους τίτλο μετά το μακρινό 1993!

Στη δεύτερη του σεζόν στη Γερμανία με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Τσάμπι Αλόνσο έχει την ευκαιρία να επιτύχει εκεί όπου, σχεδόν όλοι οι προηγούμενοι προκάτοχοί του, απέτυχαν. Να κατακτήσει την πολυπόθητη κούπα, που έχει να δει η γερμανική ομάδα εδώ και 31 χρόνια.

Η μεταμόρφωση της Λεβερκούζεν έχει την υπογραφή του Ισπανού προπονητή, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για να… ξορκίσει το κακό με τους χαμένους τελικούς και τις συνεχόμενες απώλειες τίτλων, που έχουν δημιουργήσει το προσωνύμιο «Νεβερκούζεν».

Το συγκεκριμένο ψευδώνυμο μαζί με το αντίστοιχο γερμανικό, Vizekusen, προέκυψαν την περίοδο 2000-2002, όταν η Λεβερκούζεν έβρισκε συχνά τον δρόμο της για τελικούς χωρίς, ωστόσο, να αναδυθεί νικήτρια.

Η Bayer, η εταιρεία, που κατέχει την ομάδα, έχει εκδώσει ένα εμπορικό σήμα για το Vizekusen, το οποίο οι γερμανικοί Financial Times ισχυρίστηκαν ότι είναι απόδειξη στρατηγικού μάρκετινγκ υπέρ της ομάδας με σαρκαστικό ύφος.

Τα γκολ των Αμίν Αντλί στο 66' και Τζόναθαν Τα στο 90' απέναντι στην Στουτγάρδη στον χθεσινοβραδινό αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ολοκλήρωσαν μία ακόμα ανατροπή για τις «ασπιρίνες», κρατώντας παράλληλα το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις την εφετινή σεζόν.

Με αυτήν την πρόκριση βρίσκονται πλέον μόνο δύο αγώνες μακριά από την κατάκτηση του τροπαίου, που αποτελεί τον τελευταίο και μοναδικό εγχώριο τίτλο της ομάδας τη σεζόν 1992-93. Στον τελικό, η Λεβερκούζεν νίκησε τη δεύτερη ομάδα της Χέρτα Βερολίνου με 1-0 με γκολ του Ουλφ Κίρστεν, έχοντας, παράλληλα, αποκλείσει και την πρώτη στη φάση των «16» με το ίδιο σκορ. Ήταν η πρώτη φορά, που μια ομάδα τρίτης κατηγορίας έφτασε στον τελικό του DFB-Pokal και η μοναδική φορά, που το έχει καταφέρει μια Β' ομάδα.

Όλα αυτά λίγες μέρες προτού υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στον πιο κρίσιμο αγώνα με φόντο την κατάκτηση της Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορίας της!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x