Γερμανία

Μπλόκο των οπαδών της Κολωνίας στην Λειψία

Το χθεσινό παιχνίδι μεταξύ Κολωνίας και Λειψίας ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση μετά από διαμαρτυρίες των οπαδών των «κριαριών».

Περίπου 100 οπαδοί της ομάδας της Κολωνίας «μπλόκαραν» την μετάβαση της ομάδας της Λειψίας και του τεχνικού της, Ραλφ Χάσενχουλτ στο γήπεδο διαμαρτυρόμενοι για τους ιδιοκτήτες της ομάδας, της Ρεντ Μπουλ.

«Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα στην άφιξη μας στο γήπεδο και χρειαστήκαμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα», δήλωσε ο τεχνικός των «ταύρων».

Οι οπαδοί της Κολωνίας περιγράφουν την Λειψία ως «τεχνητό» προϊόν. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με τις «πλάτες» του γνωστού αναψυκτικού Red Bull, κερδίζοντας 4 προβιβασμούς σε 7 χρόνια για να φτάσει σήμερα να αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Γερμανικής Λίγκας ένας σύλλογος απαγορεύεται να φέρει στο λογότυπό του διαφημιστικό όνομα και για αυτό η ομάδα ονομάζεται ως «RasenBallsport Leipzig» ή Ρεντ Μπουλ Λειψίας (RB Leipsig).

Το ίδιο είχε γίνει και τα προηγούμενα 2 χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες, όταν οπαδοί της Δυναμό Δρέσδης είχαν πετάξει κεφάλια ταύρων μέσα στο γήπεδο σε αγώνα κυπέλλου! Αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα στον αγώνα με την Γκλάντμπαχ οι οπαδοί της ομάδας έκατσαν για 19 λεπτά σιωπηλοί θέλοντας να δείξουν την ιστορικότητα της ομάδας τους (ιδρύθηκε το 1900) απέναντι στην νέα Λειψία.

inner

Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x