Γερμανία

Φωτιά και... Λέβα η Μπάγερν, σήκωσε το πρώτο!

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βάζει δύο γκολ και να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 3-1 της Ντόρτμουντ και κατέκτησε το γερμανικό Σούπερ Καπ.

Είναι το αφεντικό και όποιος έχει αμφιβολίες, ας ρωτήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι! Η νέα έκδοση της Μπάγερν Μονάχου με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο, μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμη στο 100%, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Βαυαρούς να στήσουν το δικό τους «πάρτι» στο «Signal-Iduna Park».

Οι πρωταθλητές Γερμανίας επιβλήθηκαν 3-1 της Ντόρτμουντ, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει δύο γκολ (24 στο σύνολο κόντρα στην Ντόρτμουντ που είναι η… αγαπημένη του αντίπαλος) και κατέκτησαν το γερμανικό Super Cup, που είναι και το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στη χώρα.

Η αναμέτρηση είχε τον γνωστό, γερμανικό, πολύ ευχάριστο για τον ουδέτερο θεατή ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο, από τη μία η Ντόρτμουντ πλήρωσε την απροσεξία των επιθετικών της, που υποδεικνύονταν σε θέση οφσάιντ και από την άλλη η Μπάγερν Μονάχου δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα λόγω της αστοχίας των μεοσεπιθετικών της.

Σε αυτή την περίπτωση, ο ειδικός του είδους, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στο 41’ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκνάμπρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη των Βαυαρών, ενώ στο 49’ σε μια φάση αντεπίθεσης ο Μίλερ βρέθηκε προ κενής εστίας και διαμόρφωσε το 2-0.

Ελπίδα στους Βεστφαλούς έδωσε ο Ρόις στο 64’ με το καλύτερο γκολ της αναμέτρησης, καθώς έπειτα από πάσα του Μπέλινγχαμ, έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή νικώντας τον Νόιερ, που δεν μπορούσε να βρει αντίδραση στη «ζωγραφιά» του Γερμανού επιθετικού.

Τη χαριστική βολή έδωσε ο… Ακανζί. Ο Ελβετός κεντρικός αμυντικός έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή της Ντόρτμουντ από τον Τολισό, το κλέψιμο του τελευταίου μετατράπηκε σε ασίστ στον Λεβαντόφσκι, που με ένα απλό πλασέ δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό σκορ.









Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Πάσλακ (84' Βολφ), Ακάντζι, Βίτσελ, Σουλτς, Μπέλιγχαμ (84' Ρεϊνιέρ), Νταούντ, Ρέινα (78' Πάσαλιτς), Ρόις, Μουκοκό (58' Μάλεν), Χάαλαντ

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Στάνισιτς (87' Σαρ), Ουπαμεκανό, Σίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ (73' Τολισό), Γκνάμπρι (73' Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι (87' Τσούπο-Μοτίνγκ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x