Γερμανία

Η Ντόρτμουντ θα πάρει… μόνο τα 40 από τα 60 εκατ. ευρώ για Χάαλαντ

Η Ντόρτμουντ μπορεί να πει κανείς πως δεν έκανε και το καλύτερο δυνατό deal για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, αφού δεν θα βγει και ιδιαίτερα κερδισμένη από την πώλησή του στη Σίτι.

Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε το super deal με την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ, πληρώνοντας το ποσό των 60 εκατ. ευρώ στην Ντόρτμουντ. Ένα ποσό που μπορεί κανείς να πει πως είναι χαμηλό σε σχέση με τα χρήματα που δαπανούνται τα τελευταία χρόνια για μεταγραφές και πόσω μάλλον για ένα από τα… next big things του ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά, η Ντόρτμουντ φαίνεται πως δεν έκανε το καλύτερο δυνατό deal, ούτε πήρε τα χρήματα που προσδοκούσε, αφού τους τελευταίους μήνες γράφονταν διαρκώς πως με λιγότερα από 75 εκατ ευρώ δεν θα τον παραχωρούσε. Τελικά, όχι απλώς τον έδωσε με 15 εκατ. ευρώ λιγότερα, αλλά και δεν θα καρπωθεί όλο το ποσό.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τη φετινή σεζόν (2022/23) η Ζάλτσμπουργκ φαίνεται πως διατηρούσε μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης όπως υποστηρίζει το «bvbwld», που ασχολείται αμιγώς με θέματα της Ντόρτμουντ.

Κάπως έτσι, η Ζάλτσμπουργκ αναμένεται να βάλει στα ταμεία της το ποσό των 20 εκατ. ευρώ μετά την πώληση του Χάαλαντ, με την Ντόρτμουντ να μην πετυχαίνει τελικά την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Αν αναλογιστεί κανείς πως έδωσε άλλα 35 εκατ. ευρώ στη Ζάλτσμπουργκ για τον Αντεγέμι, τότε μένουν μόλις… 5 εκατ. ευρώ, με τους Αυστριακούς να είναι συνολικά κερδισμένοι σε μία ημέρα κατά 55 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x