Γερμανία

Σαν σήμερα: Όταν το γερμανικό πρωτάθλημα διεκόπη τη μέρα του τελικού!

Στις 22 Μαΐου του 1904, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στη διακοπή του πρωταθλήματος, λίγες ώρες πριν διεξαχθεί ο τελικός...

Αρχές 20ού αιώνα, ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος αργεί ακόμα και στη Γερμανία, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κάνει τα πρώτα του βήματα.

Η εγχώρια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε ιδρυθεί το 1900 και είχε διοργανώσει το πρώτο τουρνουά τη σεζόν 1902/03 με τη συμμετοχή έξι ομάδων και τη VfB Λειψίας να κατακτά το τρόπαιο.

Την επόμενη χρονιά, οι ομάδες αυξήθηκαν σε οκτώ, ωστόσο το πρωτάθλημα έμελλε να μην ολοκληρωθεί ποτέ και συγκεκριμένα να διακοπεί λίγες ώρες πριν τον τελικό!

Στις 22 Μαΐου, πριν δηλαδή από 118 χρόνια, η επιτροπή της DFB αποφάσισε με ψήφους 127-41 την ακύρωση της σεζόν, μετά από διαμαρτυρία των ανθρώπων της Καρλσρούης.

Τι είχε συμβεί; Στη φάση των προημιτελικών, η τελευταία είχε διασυρθεί με 6-1 στο εκτός έδρας ματς με την Μπριτάνια Βερολίνου, που θα έφτανε εν συνεχεία στον τελικό με την κάτοχο, Λειψία.

Οι ιθύνοντες της Καρλσρούης λοιπόν είχαν ενστάσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα στο Βερολίνο και όχι σε ουδέτερη έδρα, όπως όριζαν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας.



Κανονισμοί τους οποίους η DFB συχνά παραβίαζε για οικονομικούς λόγους...

Η KFV λοιπόν είχε χρειαστεί 13 ώρες για να φτάσει στο Βερολίνο, με την άφιξη της αποστολής να πραγματοποιείται τη μέρα του αγώνα – και δίχως βασικά μέλη της ομάδας, που δεν είχαν λάβει την απαραίτητη άδεια από τους εργοδότες τους!

Η ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδίας ήταν προγραμματισμένη για τη μέρα του τελικού, με την ψηφοφορία να δικαιώνει ουσιαστικά την Καρλσρούη και να ματαιώνει τον τελικό που θα γινόταν στην πόλη Κάσελ.

Σημειώθηκε επίσης αλλαγή στην προεδρία, την οποία ανέλαβε ο πρόεδρος της... KFV, Φρίντριχ Βίλχελμ Νόχε!

Την επόμενη σεζόν, στο πρωτάθλημα μετείχαν έντεκα σύλλογοι, με τα ματς να γίνονται σε ουδέτερες έδρες και την Καρλσρούη να φτάνει μέχρι τον τελικό, όπου θα έχανε από τη βερολινέζικη Ουνιόν 92...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x