Γερμανία

Χέρλιχ: «Εντυπωσιακός ο Τσιτσαρίτο αλλά όχι σημαντικότερος από τη Λεβερκούζεν»

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Λεβερκούζεν, για τους παίκτες που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ομάδα και όσους αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, μίλησε ο νέος προπονητής των «ασπιρίνων».

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Bundesliga ο νέος προπονητής της Λεβερκούζεν, Χάικο Χέρλιχ, μίλησε για τη νέα του δουλειά στον πάγκο των «ασπιρίνων». Ακόμη αναφέρθηκε στους παίκτες που μπορεί να φύγουν αλλά και αυτούς που θα έχουν κομβικό ρόλο στην ομάδα.

Ο Χέρλιχ ήταν παίκτης της Λεβερκούζεν και έφυγε από την ομάδα πριν από 24 χρόνια. Τώρα όμως, επιστρέφει από τη θέση του προπονητή πλέον.

Σχετικά με την επιστροφή του στην παλιά του ομάδα: «Ξεκίνησα από τα 17 μου εδώ, ωστόσο τώρα κάνω μία νέα αρχή. Υπάρχουν κάποια γνώριμα πρόσωπα πάντως, δύο άνθρωποι στο εστιατόριο, μία γραμματέας, ένας σεκιούριτι».

Σχετικά με την φυγή του Τσαχλάνογλου και τις πιθανές αποχωρήσεις των Καμπλ και Τσιτσαρίτο: «Ο Τσαχλάνογλου έχει σίγουρα τεράστια ποιότητα όπως άλλωστε και ο Καμπλ και ο Τσιτσαρίτο. Αλλά στο τέλος είναι σημαντικό οι παίκτες που θα βρίσκονται στο ρόστερ να θέλουν να είναι 100% με εμάς. Τα πράγματα θα είναι σύντομα πιο ξεκάθαρα».

Συγκεκριμένα για το μέλλον του Τσιτσαρίτο: «Μία ομάδα σαν τη Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν θα στηρίζεται ποτέ σε έναν μόνο παίκτη. Ο Τσιτσαρίτο μέσα σε δύο χρόνια που βρίσκεται εδώ έχει κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις, όπως όμως και άλλοι. Η επιτυχία όμως έρχεται μόνο όταν είμαστε καλοί ως σύνολο».

Για τον Κίσλινγκ: «Είναι πρότυπο για την ομάδα, παράδειγμα προς μίμηση. Βλέπει την ομάδα ως το πιο σημαντικό πράγμα και όχι τον εαυτό του. Από τον τρόπο που ζει και από τον τρόπο που εξελίσσεται είναι πραγματικά ένας τοπ παίκτης. Γνωρίζει βέβαια ότι στα 33 του δεν μπορεί να ξεκινάει σε κάθε παιχνίδι».

Για τον ποιόν άλλο έχει ως αρχηγό μαζί με τους Κίσλινγκ και Λαρς Μπέντερ: «Ο καθένας πρέπει να είναι αρχηγός. Το νέο μας απόκτημα, ο Σβεν Μπέντερ, όπως ο αδερφός του, Λαρς, έχει τη νοοτροπία που χρειάζεται και μέσα και έξω από το γήπεδο και είναι ένας από τους ιδανικούς αρχηγούς».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κομποθέκρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x