Γερμανία

Ζοάο Κανσέλο: Οι μεταγραφές ενός μπακ, που «αγγίζουν» τα 190 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Ζοάο Κανσέλο είναι η επιτομή του σύγχρονου μπακ που επιθυμούν όλοι οι προπονητές, με τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για εκείνον, να το αποδεικνύουν περίτρανα.

Ο Ζοάο Κανσέλο αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Μπορεί να καθιερώθηκε ως δεξιός μπακ, αλλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, του έδωσαν την δυνατότητα να μετατραπεί σε ένα «πολυεργαλείο» για όλους τους προπονητές που τον είχαν στις ομάδες τους.

Μάλιστα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αντιλαμβανόμενος τις ικανότητες που διαθέτει στο δημιουργικό κομμάτι, τον μετέτρεψε σε αριστερό μπακ στη Μάντσεστερ Σίτι με απόλυτη επιτυχία, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που συνείσφερε και ως εσωτερικός μέσος.

Ο Πορτογάλος μετά από 3,5 χρόνια στους «πολίτες» όπου μέτρησε δυο κατακτήσεις Premier League, αποχώρησε από την Αγγλία για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου με την συμφωνία ανάμεσα στις δυο ομάδες να αναφέρει εξάμηνο δανεισμό με οψιόν αγοράς στα 70 εκατομμύρια ευρώ.



Έτσι, με την προϋπόθεση ότι οι Βαυαροί καταβάλλουν την ρήτρα αγοράς, ο 28χρονος θα έχει κοστίσει 190 εκατομμύρια ευρώ στις ομάδες που τον έχουν αποκτήσει και θα τοποθετηθεί στις υψηλές θέσεις της λίστας με τους παίκτες που στοιχίσει τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2015 όταν η Βαλένθια κατέβαλλε το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπενφίκα, όπου ο Κανσέλο ξεκίνησε την καριέρα του. Στη συνέχεια, η Γιουβέντους το 2018 έβγαλε από τα ταμεία της 40 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Πορτογάλο από τις «Νυχτερίδες», μετά τις θετικές εντυπώσεις που άφησε στον εξάμηνο δανεισμό του στην Ίντερ.

Ακολούθησε η αγορά από την Μάντσεστερ Σίτι με 65 εκατομμύρια ευρώ, σε μια συμφωνία που συμπεριλήφθηκε και ο Ντανίλο που συνέχισε την καριέρα του στην Γιουβέντους. Και τέλος, η Μπάγερν Μονάχου που πραγματοποίησε μια από τις εντυπωσιακότερες μεταγραφές του φετινού χειμερινού παραθύρου, με την ρήτρα αγοράς να κοστολογείται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα τα παραπάνω, καταδεικνύουν την αξία και την επιδραστικότητα του Ζοάο Κανσέλο στον αγωνιστικό χώρο, αφού αν και αγωνίζεται σε θέση της άμυνας, τα ποσά που δαπανούνται για εκείνον, είναι εφάμιλλα με επιθετικών…

Επιμέλεια: Χρήστος Λόης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x