Γαλλία

Διαματυρία Ολάς στους Γάλλους βουλευτές για την οριστική διακοπή στην Ligue 1

Δεν το βάζει κάτω το αφεντικό της Λιόν.

Η απόφαση της γαλλικής λίγκας να διακοπεί οριστικά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τον Ζαν Μισέλ Ολάς. Ο πρόεδρος της Λιόν είδε την ομάδα του να μένει εκτός Ευρώπης, αλλά δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι. Όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», έστειλε επιστολή στους Γάλλους βουλευτές διαμαρτυρόμενος για την απόφαση της Ligue 1. Στο μακροσκελές κείμενο, ο 71χρονος Ολάς επιτίθεται έντονα στην κυβέρνηση και ειδικά στην υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Ροξάνα Μαρασινανου.

«Μας εξήγησε ότι η θέση της βασίστηκε στην πρόταση που της είχε αποσταλεί για μια σεζόν που θα έληγε στις 3 Αυγούστου, λόγω των ημερομηνιών που επέβαλε η UEFA. Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν έχει επιβληθεί ποτέ από την UEFA η ημερομηνία 3 Αυγούστου. Εάν η UEFA είχε αρχικά υποδείξει την ημερομηνία της 3ης Αυγούστου, η ευρωπαϊκή αρχή διευκρίνισε πολύ γρήγορα ότι οι Ομοσπονδίες που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν αυτές τις προθεσμίες ή δεν θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν τη σεζόν, θα πρέπει να δώσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους και ακολούθως να εξεταστούν οι περιπτώσεις τους, χωρίς κανένα ζήτημα κυρώσεων» γράφει μεταξύ άλλων ο Ολάς, ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του επισημαίνει: «Η UEFA έχει επιβεβαιώσει έκτοτε ότι είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει δώσει πολλές οδηγίες, όπως να μην υπάρξει βιασύνη. Ως απόδειξη, αναφέρουμε ότι οι τελικοί του κυπέλλου και του League Cup (σ.σ. που μπορεί να δώσουν ευρωπαϊκά εισιτήρια) θα διεξαχθούν στις αρχές Αυγούστου, αλλά μετά από τις 3 του μήνα».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο πρόεδρος της Λιόν υπενθυμίζει τα διάφορα σενάρια που υπήρχαν για την επανέναρξη του σαμπιονά, ενώ, σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις από την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, προσθέτει: «Η απώλεια για το γαλλικό επαγγελματικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να είναι στις 30 Ιουνίου 2020, από 700 έως 900 εκατομμύρια ευρώ. Παίζοντας κεκλεισμένων των θυρών, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την ζημία, μεταξύ 350 και 500 εκατ. ευρώ. Είναι οικονομική καταστροφή και το γαλλικό ποδόσφαιρο δεν είναι σίγουρο ότι θα ανακάμψει από αυτήν την κατάσταση. Το γαλλικό Δημόσιο έχει χορηγήσει PGE (σ.σ. Κρατικό Εγγυημένο Δάνειο) ύψους 224,5 εκατομμυρίων ευρώ στην διοργανώτρια. Είναι υπέροχο, όπως το γεγονός ότι το κράτος έχει χορηγήσει επίδομα μερικής ανεργίας στους αθλητές. Το κράτος πρέπει να είναι ικανοποιημένο για αυτές τις διατάξεις. Αλλά πρόκειται για ένα δάνειο και θα πρέπει να εξοφληθεί. Δεν ξέρω εάν όλοι οι σύλλογοι θα μπορέσουν να ανακάμψουν».

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις του, ο επί σειρά ετών παράγοντας των «Λιονέ» στέκεται στην νομιμότητα της απόφασης: «Έχουμε υποβάλει μια πρώτη ένσταση κατά της LFP στο Διοικητικό Δικαστήριο του Παρισιού, μέσω προσωρινών μέτρων. Μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επανάληψης του πρωταθλήματος, επειδή η απόφαση να σταματήσει η σεζόν βασίστηκε κυρίως σε μια ημερομηνία λήξης που επιβλήθηκε στις 3 Αυγούστου και η οποία δεν υπάρχει. Εάν δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί, μια δεύτερη ένσταση θα αφορά τις ρυθμίσεις και τις αποφάσεις για τη διακοπή του πρωταθλήματος. Πρέπει να δούμε εάν οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν νόμιμες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x