Ελλάδα

Καταργούνται οι τακτικοί δικαστές στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!

Η «Δίκη» αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις να καταργηθούν οι τακτικοί δικαστές από τις συνθέσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ, αλλά και από όλα τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.

Μετά τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και την ενοποίηση Πρωτοδικείων με Ειρηνοδικεία, στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αλλαγές και στην Αθλητική Δικαιοσύνη.

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι στις σκέψεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα είναι να καταργηθούν οι τακτικοί δικαστές από τις συνθέσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ, αλλά και από όλα τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι τακτικοί δικαστές, που συγκροτούν τις πειθαρχικές επιτροπές, θα αντικατασταθούν από συνταξιούχους δικαστές, δικηγόρους και ειρηνοδίκες.

Σκοπός της ρύθμισης, εφόσον υλοποιηθεί, είναι να απεγκλωβιστούν δικαστές από τα αθλητικά όργανα και να επιστρέψουν στα ποινικά, πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια.

Η νομοθετική ρύθμιση δεν θα περιοριστεί μόνο στα αθλητικά και ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα, αλλά θα επεκταθεί σε όλες τις επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν τακτικοί δικαστές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x