Ελλάδα

Δημητρίου στο sport-fm.gr: «Είμαστε Ομάδα- Πιστεύουμε θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα»

Ενόψει του σημερινού ημιτελικού με τη Γερμανία για το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών, ο προπονητής της Εθνικής, Γιάννης Δημητρίου μιλάει στο sport-fm.gr για την αναμέτρηση.

Ύστερα από την επεισοδιακή πρόκριση με την Τουρκία, η Εθνική μας αντιμετωπίζει στα ημιτελικά μία από τις μεγάλες δυνάμεις του διεθνούς ποδοσφαίρου, τη Γερμανία. Ο αγώνας διεξάγεται σήμερα στις 18.00 στο Γεντί Κουλέ.

Έχει ήδη εξασφαλίσει την καλύτερη θέση που πήρε πότε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών (καλύτερη θέση έως τώρα η 5η), αλλά δεν της αρκεί. Θέλει να κάνει άλλη μια επιτυχία, όπως αυτή των προημιτελικών, με την πρωταθλήτρια Τουρκία.

Η επικράτηση 4-2 στα πέναλτι, έπειτα από 120 λεπτά χωρίς τέρμα, τη φέρνει αντιμέτωπη με τους Γερμανούς και ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό.

Μάλιστα, η είσοδος στη νοκ-άουτ φάση έδωσε την ευκαιρία στην Εθνική μας να πάρει το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο της Κορέας το 2020, γεγονός που, όπως δήλωσε στο sport-fm.gr ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Δημητρίου «αποτελεί μια μεγάλη διάκριση».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Δημητρίου στην Φωτεινή Κρεμαστιώτη

Για τα συναισθήματα του: «η χαρά είναι απερίγραπτη, γιατί δεν έχει ξανασυμβεί. Για εμένα είναι τεράστια ευχαρίστηση να δημιουργείς αυτά τα συναισθήματα σε ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει πολλά εμπόδια στη ζωή τους για να βρεθούν εδώ. Όλο αυτό σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο να θες να δουλεύεις συνέχεια. Δεν είναι μόνο ότι ήταν το φαβορί της διοργάνωσης, αλλά και ότι είναι η Τουρκία, που θέλεις πάντα να τους κερδίσεις, όπως και εκείνοι. Άρα, αυτό μας έχει δώσει τεράστια ώθηση και σήμερα θα παλέψουμε, επειδή θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό και γιατί όχι να μην πάρουμε και το κύπελλο».

Τι θα τους δυσκολέψει σήμερα: «Σίγουρα θα μας δυσκολέψει ότι έχουμε απουσίες σημαντικών παικτών, λόγω συμπλήρωσης καρτών, όπως ο Καραβογιάννης, ο Μικελάτος, ο Μπάλλας που είναι σημαντικοί για την ομάδα μας και 2 οι τραυματίες. Από εκεί και πέρα, έχουμε προετοιμαστεί και τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο νομίζω θα καλύψουν επάξια το κενό. Θα τα καταφέρουμε στο τέλος. Το σύνολο είναι αυτό που φέρνει τη διάκριση και εμείς έχουμε δουλέψει πολύ στην έννοια ομάδα».

Που θα στηριχτούν: «Το βασικό χαρτί της Εθνικής ομάδας είναι η Ομάδα. Είμαστε ενωμένοι. Τελευταία κουβέντα που είπα στα παιδιά πριν το παιχνίδι με την Τουρκία ήταν: «όταν ο Έλληνας είναι ενωμένος, τότε αλίμονο στους άλλους.» Οπότε, αυτό κοιτάμε και εμείς. Θέλουμε να είμαστε όλοι ένα. Από αυτούς που θα αγωνιστούν, που θα είναι στον πάγκο, από τον κόσμο στις κερκίδες. Θα παίξουμε πολύ δυνατά έναν αντίπαλο, όπως είναι οι Γερμανοί και πιστεύουμε στο τέλος ότι με υπομονή θα έρθει και το θετικό αποτέλεσμα».

Ποια θα είναι εμψυχωτικά λόγια πριν τον ημιτελικό: «Αυτό που θα πω στα παιδιά σήμερα είναι ότι οι πρωταθλητές δεν δημιουργούνται ούτε στα γυμναστήρια, ούτε οπουδήποτε αλλού. Οι πρωταθλητές γίνονται όταν το θέλουν πραγματικά μέσα τους και είναι το όνειρο τους, το όραμά τους. Όποιος το θέλει πραγματικά μέσα του τότε θα γίνει και πρωταθλητής. Αυτός είναι ο στόχος. Εγώ θέλω να τους ξυπνήσω πολύ περισσότερο και την εικόνα πώς θα είναι να βγάζεις φωτογραφίες με το κύπελλο. Να την βάλουν μέσα στην καρδιά τους και να προσπαθήσουν να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, ώστε να μπορέσουν να γράψουν ιστορία. Αυτό είναι που θα μείνει για μια ολόκληρη ζωή».

Για τη διοργάνωση: «Όταν συμμετέχεις σε τέτοια ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι ακριβώς το ίδιο, μια μικρογραφία οποιαδήποτε άλλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δηλαδή και για μένα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για να μπορέσω να δω πώς είναι μια τέτοια διοργάνωση, γιατί και εμείς ως προπονητές έχουμε στόχο να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και στο ποδόσφαιρο των ακουόντων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x