sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Διούδης: «Κατεβάζει ρολά» για τον Παναθηναϊκό και… σπάει ρεκόρ!

Ο Σωκράτης Διούδης ισοφάρισε χθες την προσωπική του επίδοση σε clean sheets στο πρωτάθλημα, αποτελώντας και φέτος τον… φύλακα άγγελο του Παναθηναϊκού!

Αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στο χθεσινό «διπλό» του Παναθηναϊκού επί του Άρη. Για μια ακόμα φορά, φέτος... Με τις επεμβάσεις του, φρόντισε να κρατήσει το 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού» που πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και παρέμεινε σε… τροχιά Ευρώπης.

Ο Σωκράτης Διούδης, για τον οποίο κι ο λόγος, επιβεβαίωσε αυτό που φαίνεται από… χιλιόμετρα. Είναι, μακράν του δεύτερου, ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας γκολκίπερ την δεδομένη χρονική στιγμή και από την έναρξη της φετινής Super League!

Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού διάγει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, κάτι που έρχονται να επαληθεύσουν και οι αριθμοί. Πέραν των σταθερά καλών εμφανίσεων που πραγματοποιεί, ο Διούδης έχει στο... πλευρό του και τις επιδόσεις που αποτυπώνονται στην στατιστική.

Για του λόγου το αληθές, μετά και το χθεσινό ματς στην Θεσσαλονίκη, ο 27χρονος πορτιέρε των «πράσινων» κράτησε απαραβίαστη την εστία του για πέμπτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος. Έχοντας βάλει τα… χεράκια του, για να συμβεί αυτό κι όχι ποντάροντας -μόνο- στην αστοχία των εκάστοτε αντιπάλων, κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΛ και Άρη!

Έτσι, ο Διούδης κατάφερε να ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ στην «μεγάλη» κατηγορία, που είναι τα πέντε σερί clean sheets. Με την υποσημείωση, ωστόσο, πως, η φετινή του επίδοση καταγράφεται μετά από 17 αγωνιστικές κι όχι στο τέλος του πρωταθλήματος όπως στις άλλες περιπτώσεις…

Ενώ με την… φόρα που έχει πάρει, την φόρμα στην οποία βρίσκεται, αλλά και την ψυχολογία που διαθέτει, έχει την ευκαιρία το προσεχές Σάββατο, απέναντι στον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, να γράψει ιστορία, κάνοντας νέο ρεκόρ.

Για την… ιστορία, ο Διούδης έχει κάνει και πέρυσι πέντε σερί αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ ο Παναθηναϊκός, απέναντι σε Πανιώνιο (3-0), Ξάνθη (0-1), Ατρόμητο (3-0), Λάρισα (0-2) και ΠΑΟΚ (2-0). Με τα τέσσερα πρώτα ματς να γίνονται ξανά Γενάρη, ενώ το τελευταίο Φλεβάρη.



«Κέρβερος», βέβαια, ο νυν τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού υπήρξε από… παλιά. Και στον Πανιώνιο έκανε πέντε ματς με απαραβίαστη εστία, την σεζόν 2015-16, με Ηρακλή (1-0), Παναθηναϊκό (0-0), Αστέρα Τρίπολης (0-0), Πανθρακικό (0-1) και Παναιτωλικό (2-0).

Παράλληλα, με τον Άρη, η ανάλογη επίδοση φτάνει στις τρεις αναμετρήσεις, την σεζόν 2013-14 και τα ματς με Παναιτωλικό (0-0), Πανιώνιο (1-0) και Βέροια (0-0).



Ξανά διεθνής μετά από πέντε χρόνια!
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Διούδης βρίσκεται στην… καλύτερη του φάση -που τραγουδούσε και ο Αντύπας- όχι μόνο φέτος, αλλά εδώ κι αρκετό καιρό. Από πέρυσι, τουλάχιστον…

Προς επιβεβαίωση αυτού ήρθε και η κλήση του από τον Τζον Φαντ Σιπ στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας για τις δύο αναμετρήσεις με Ιταλία και Βοσνία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020, στις 12 και 15 Οκτωβρίου του 2019 αντίστοιχα.

Μάλιστα, ο Θεσσαλονικιός γκολκίπερ είχε να κληθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από τις 5 Σεπτεμβρίου του… 2014 και το Σουηδία-Ελλάδα, στις Ελπίδες.



Η ανανέωση έφερε και το περιβραχιόνιο…
Ο Διούδης αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 8 Αυγούστου του 2017, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Για… όλα όσα περιγράψαμε προηγουμένως, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων οδήγησε τις δύο πλευρές στην ανανέωση της συνεργασίας τους, στις 31 Ιανουαρίου του 2020, για άλλα τρία χρόνια.

Άλλωστε, ο «Μπάτμαν» -όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του λόγω της αγάπης του για τον εν λόγω ήρωα»- δεν δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Η επιδραστικότητα και η παρεμβατικότητα του στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, είναι πολλαπλώς μεγάλες και εξίσου σημαντικές.

Έλληνας, από τους «παλιούς» πλέον και με εμπειρία, φροντίζει να καθοδηγεί τους μικρότερους και μόνο τυχαία δεν είναι και η επιλογή του να γίνει ένας από εκείνους που φέρουν το περιβραχιόνιο του captain στο μπράτσο του.

Διαβάστε ακόμα:
Παγκάκης: «Δίκαιος ο Μπόλονι, έχει την ικανότητα να βγάζει άσους από το μανίκι»

Παναθηναϊκός: Επαφές για τον μεσοαμυντικό Σισακό

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x