Stoiximan Super League

Διπλό ανόδου ο Απόλλων στα Πηγάδια

Σε ένα ματς που πέρασε από… χίλια κύματα, ο Απόλλων Σμύρνης, με πέναλτι-γκολ του Τομάς Μπεντινέλι, νίκησε 1-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια και έκανε το πρώτο βήμα για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.

Ενενήντα λεπτά απομένουν από το να γίνει γνωστή η τελευταία ομάδα που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 1 της σεζόν 2020-21. Κι ας μην το πιστεύετε…

Στον πρώτο αγώνα μπαράζ που διεξήχθη στις 26 Αυγούστου (!), και ο οποίος πέρασε από… χίλια κύματα, ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε 1-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια και έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για την επίτευξη του στόχου.

Ένα παιχνίδι, στο οποίο οι μεν γηπεδούχοι παρατάχθηκαν ως επί το πλείστον με παίκτες από την Κ-19, αφού το ρόστερ αποψιλώθηκε, οι δε φιλοξενούμενοι κλήθηκαν να παίξουν τους κόπους μιας σεζόν σε δύο αγώνες μετά από αγωνιστική απραξία πέντε και πλέον μηνών, αφού το πρωτάθλημα της Super League 2 διακόπηκε στις αρχές Μαρτίου.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έφτασε δίκαια στη νίκη, έστω και από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ιωαννίδης και εκτέλεσε ο Μπεντινέλι. Οι «Ακρίτες», που αγωνίστηκαν στα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χασάνογλου, πλήρωσαν την απειρία τους και πλέον καλούνται να κάνουν υπέρβαση για να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία στη ρεβάνς, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (29/8) στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Το ματς:

Ο Απόλλων Σμύρνης, ποντάροντας στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών της βασικής ενδεκάδας, μπήκε καλύτερα στον αγώνα και μόλις στο 3’ απώλεσε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Πατράλη, που βρέθηκε απέναντι από τον Μπέντο, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρε της Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, αλλά όχι και ρυθμό. Απόλυτα λογικό, αφού προέρχονταν από αγωνιστική απραξία πέντε και πλέον μηνών. Χωρίς ρυθμό και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αγωνίζονταν ως επί το πλείστον με παίκτες από την Κ-19 του συλλόγου.

Στο ημίωρο, οι παίκτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» είχαν κατοχή της μπάλας στο 78%, αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν στην περιοχή των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, χάθηκε διπλή μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, αρχικά με τον Κολ, που νικήθηκε από τον Μπέντο και στην επαναφορά με τον Τόμας, που σούταρε σε σώματα αμυντικών.

Οι Ακρίτες, από την πλευρά τους, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κρατήσουν τη μπάλα και με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Φασίδη στο 16’ που πέρασε άουτ, δεν ανησύχησαν τον Αναγνωστόπουλο. Έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, αλλά με εξαίρεση τις δύο φάσεις στην αρχή και το τέλος του ημιχρόνου, δεν ζορίστηκαν ιδιαίτερα.

Με την τρίτη μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα να ανοίξει το σκορ, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ και μετά από σέντρα του Μπλάζιτς από δεξιά, ο Ιωαννίδης έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπέντο. Στο 55’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, θεωρώντας ότι υπήρξε ανατροπή του Μπλάζιτς από τον Μπέντο, αλλά ο Παπαπέτρου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά από έλεγχο του VAR, φάνηκε ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ξάνθης καταγράφηκε στο 60’, όταν ο Θυμιάνης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα, η ανωτερότητα του Απόλλωνα επιβραβεύτηκε από το σημείο του πέναλτι. Μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Τενεκέ στον Ιωναννίδη, ο Παπαπέτρου σφύριξε σωστά την εσχάτη των ποινών και ο Τομάς Μπεντινέλι έκανε το 0-1.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ουσιαστικά με τον χρόνο και προσπάθησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ. Δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα, αφενός γιατί οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και να απειλήσουν, αφετέρου γιατί στο 85’ έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Χασάνογλου για μαρκάρισμα στον Μπλάζιτς. Και κάπως έτσι, ο Απόλλων Σμύρνης με το 1-0, έκανε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Ν. Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φασίδη, Θυμιάνης, Λεωντσάκος, Ισσακίδης (86’ Παπαδόπουλος), Κοτόπουλος (74’ Αραμπατζής), Φασίδης, Τσιτσεκίδης (86’ Αδαμίδης), Τσιλιγγίρης (59’ Τσιπούρας), Χασάνογλου

Απόλλων Σμύρνης (Μπ. Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88’ Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσση, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
VAR: Ευαγγέλου, Μεϊντάνας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x