Σκωτία

Διπλό Ευρώπης η Κιλμάρνοκ, υποβιβασμός για Νταντί

Η Κιλμάρνοκ πέρασε από το Εδιμβούργο, νικώντας 1-0 τη Χαρτς και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υποβιβάστηκε η Νταντί, μετά την ήττα με 1-0 από τη Χάμιλτον.

Πριν τη σέντρα του αγώνα στο Εδιμβούργο στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος Σκωτίας, η Κιλμάρνοκ ήξερε ότι με νίκη επί της Χαρτς, θα σκαρφάλνε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κι αυτό γιατί νωρίτερα, η Αμπερντίν έχασε από την Σέλτικ και στην μεταξύ τους ισοβαθμία υπερτερεί λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Χαρτς, αλλά η λύτρωση ήρθε στο 86’ με το γκολ του Φίντλεϊ, ο οποίος έγραψε το 0-1. Έτσι, στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές κρατάει την τύχη στα χέρια της, έχοντας μάλιστα και τα δύο παιχνίδια εντός έδρας.

Η έτερη… είδηση της αγωνιστικής, αφορά τον μαθηματικό υποβιβασμό της Νταντί, μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Χάμιλτον, χάρη στο πέναλτι-γκολ του Αντρέου στο 83’. Η δεύτερη, με το μεγάλο διπλό που πέτυχε, σε μεγάλο βαθμό εξασφάλισε την απευθείας παραμονή, αφού αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τη Σεντ Μίρεν, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Μάδεργουελ και εκτός απροόπτου θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της πρώτης κατηγορίας. Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε και το τελευταίο παιχνίδι Σεντ Τζόνστον-Λίβινγκστον, το οποίο ήταν και το πλέον αδιάφορο της αγωνιστικής.

Αναλυτικά, η τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ:

Σάββατο 4/5

Αμπερντίν-Σέλτικ 0-3
(40’ Λούστιγκ, 53’ Σιμούνοβιτς, 88’ Εντουάρντ)

Χαρτς-Κιλμάρνοκ 0-1
(86’ Φίντλεϊ)

Νταντί-Χάμιλτον 0-1
(83’ πεν. Αντρέου)

Μάδεργουελ-Σεντ Μίρεν 1-1
(74’ Τέρνμπουλ - 90+4’ ΜακΓκένις)

Σεντ Τζόνστον-Λίβινγκστον 1-1
(4’ Ο’ Χάλοραν - 84’ Χάλκετ)

Κυριακή 5/5

Ρέιντζερς-Χιμπέρνιαν (17:30)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Παρασκευή 10/5
Αμπερντίν-Χαρτς (21:45)

Σάββατο 11/5
Κιλμάρνοκ-Χιμπέρνιαν (17:00)
Λίβινγκστον-Νταντί
Σεντ Τζόνστον-Μάδεργουελ

Κυριακή 12/5
Ρέιντζερς-Σέλτικ (14:00)

Δευτέρα 13/5
Σεντ Μίρεν-Χάμιλτον (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x